Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brug dette smarte trick og få en billigere ferie

4
Forbrug
Vil du gerne spare penge, når du skal ud at rejse? Her får du et smart trick, som gør din rejse billigere.

Flere og flere danskere kører syd for grænsen, inden de sætter sig om bord på flyet, der fragter dem på ferie.

 

LÆS OGSÅ: 18 anbefalinger: Her skal du rejse hen

 

Således satte antallet af danske flypassagerer i Hamborg lufthavn ny rekord i 2014. 250.000 danskere fløj sidste år ud af den nordtyske lufthavn, og det er en stigning på 13,5 procent i forhold til 2013.

 

LÆS OGSÅ: Rejse-reportage: Med mor alene i Andalusien

 

- Gennem de seneste 12 måneder har mange flyselskaber lanceret et stort antal nye ruter. Især har lavprisselskaberne haft stor vækst. Bredden i rutenettet kombineret med de lave priser har helt sikker bidraget til væksten, siger Dr. Jörgen Kearsley, der er chef for flymarketing hos lufthavnen i Hamborg.

Annonce

 

Netop lavprisselskaberne har i den grad medvirket til, at det kan betale sig for danskerne at flyve ud af Hamborg. Det forklarer Ole Stouby, der er adm. direktør for rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

 

- Der er simpelthen kommet en priskrig ud af Hamborg, som danskerne har gavn af. Den base, som EasyJet har etableret i lufthavnen, har sat de andre spillere under pres, og det giver billigere billetter generelt, siger han til Newspaq.

 

Han vurderer, at der generelt er mellem 20 og 50 procent at spare på flybilletten, hvis man flyver ud af Hamborg frem for en dansk lufthavn. Det gælder dog frem for alt de europæiske rutefly og ikke oversøiske rejser.

 

Til gengæld lader priserne sig ikke påvirke af dansk højsæson. Fredag offentliggjorde Dansk Flyprisindex og Travelmarket.dk et pristjek, der viste, at der var billetter ud af Hamborg i uge 7 og 8 til destinationer som Barcelona, Rom og Paris for mellem 533 og 947 kroner. I industriferien er der også lige nu billetter at finde fra Hamborg til eksempelvis Nice til omkring 800 kroner.

 

Passagerrekorden i Hamborg lufthavn er derfor kun toppen af isbjerget, vurderer Ole Stouby.

 

- Jeg tror, at væksten i Hamborg lufthavn bliver betydelig større i 2015, fordi der er endnu mere at hente for danskere, der bor i Sønder- og Midtjylland og hele Fyn. Og det vil sætte de danske provinslufthavne under pres, siger han.

 

Samlet set lagde Hamborg lufthavn faciliteter til 14,76 millioner passagerer i 2014. Det er en stigning på 9,3 procent i forhold til 2013.

 

Fakta

Sidste år fløj 250.000 danskere ud af Hamborg lufthavn. Det er en stigning på 13,5 procent i forhold til 2013.

 

Lavprisselskabet EasyJet åbnede i 2014 en base i lufthavnen, og det har skabt prisskrig.

 

Ifølge adm. direktør for rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk, Ole Stouby, er der 20-50 pct. at spare, hvis man flyver ud af Hamborg.

 

De billige billetter ud af Hamborg gælder typisk populære europæiske destinationer og ikke oversøiske ruter.

 

 

LÆS OGSÅ: Sådan placerer du dine penge, hvis banken tilbyder nul procent i rente

LÆS OGSÅ: 7 sparetip, du ikke kender

LÆS OGSÅ: Sådan får du en lav varmeregning

Tekst: Newspaq
Foto: Alamy
Publiceret: 29-01-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
30 dec 2015 22:14

Udover Hamborg Lufthavn, så kan det faktisk tit betale sig først at flyve til Frankfurt eller Amsterdam, hvis du skal til især Amerika. Men det finder de fleste søgemaskiner ud af for dig i dag - fx www.billigeflybilletter.dk.

28 jan 2017 19:04

Jeg plejer at gøre brug af en Windows maskine, da jeg til daglig bruger min Macbook Pro, men har konstateret at priserne er en anelse højere på en mac.

Hilsen Alexander Leo-Hansen

28 feb 2017 13:30
God artikel og meget velinformerende. Hilsen Alexander http://businessnewz.dk/
23 mar 2017 18:56

Hvis man ligeleds til spare penge på sin campingferie, vil jeg anbefale at finde et billigt teltudlejning og leje et telt her.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!