Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 trin: Få ovnen helt ren

Forbrugertip
Fastbrændte madrester kan gøre det til lidt af et mareridt at få ovnen helt ren efter jul og nytår. Men heldigvis behøver det hverken være svært eller dyrt - her for du 4 simple trin.

1. OVNEN. Smør ovnen ind i brun sæbe, brug f.eks. en opvaskebørste. Det skal være den type brun sæbe, som er helt fast. Læg husholdningsfilm henover, så den brune sæbe ikke tørrer ind. Lad det stå natten over, og rengør ovnen med lunkent vand og en skuresvamp næste dag – husk handsker! Har du travlt, kan du også smøre ovnen ind og tænde for den på 50 grader i en halv time. Bage‹er rengører du den med vand og skuresvamp. Dæk endelig ikke sæben til med fi‡lm.

 

LÆS OGSÅ: Nem og billig rengøring med citron

 

2. RIBBERNE kan o‹e tages ud, og det er en fordel, da de så kan blive endnu mere rene. Læg dem i blød i mindst et par timer i varmt vand tilsat opvaskemiddel eller universalrengøring og en smule salmiakspiritus.

Annonce

 

3.PLADERNE. Smør bradepander og riste ind i brun sæbe, og læg dem i en stor sæk. Evt. to, så du er sikker på, at der ikke slipper lu‹ ind. Hvis pladerne er meget beskidte, kan du komme 1 spsk. tredobbelt salmiakspiritus ned i posen. Lad posen stå forseglet et par timer eller til næste dag, og åbn den forsigtigt – gerne udendørs. Husk handsker! Tør snavset af med en fugtig klud eller en skuresvamp.

 

LÆS OGSÅ: Få et helt rent køkken

 

4. GLASRUDEN er skrøbelig og tåler ikke slibende rengøringsmidler. Tag i stedet for ruden af, hvis det er muligt. Læg den i blød i varmt vand tilsat opvaskemiddel eller universalrengøring i 30 minutter. Tag den forsigtigt op, og tør den af med en fugtig klud.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 30-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!