Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 fif, du ikke kender: Få vinduer helt uden striber

Forbrugertip
Her får du 5 hurtige fif til, hvordan du nemmest får flotte, rene vinduer helt uden striber.

1. BRUG VAND UDEN KALK. Det kan f.eks. være regnvand, hvis du har en regnvandsbeholder. Eller endnu bedre: Kondensvandet fra tørretumbleren. Det er nemlig især kalken, der giver de trælse striber, og hvis du bor i områder med meget kalk i vandet, kan det være æsten umuligt at få pæne vinduer med vand fra hanen. Har du kun mulighed for at bruge vand fra hanen, kan det hjælpe at tilsætte lidt eddike i sæbeblandingen.


2. LAV DIN EGEN BLANDING bestående af 5 liter koldt vand, 1 spsk. opvaskemiddel (uden farve) og 1 hætte salmiakspiritus. Du skal vælge koldt vand, fordi det ikke fordamper så hurtigt fra ruden som varmt vand. Salmiakspiritus er fantastisk til at opløse fedt og snavs.


3. PUDS I GRÅVEJR, eller når vinduerne ligger i skygge. De 'este af os klarer vinduespudsningen på en solskinsdag, for der er snavset nemmere at få øje på, men når solen skinner på ruden, tørrer vandet så hurtigt ind, at du ikke kan nå at få dem helt rene.

Annonce


4. BRUG GAMLE KLUDE eller viskestykker, der ikke har været vasket med skyllemiddel, når du tørrer vandet af ruden. Nye klude suger vandet dårligt, og skyllemiddel ødelægger stoffets sugeevne. Lad være med at bruge avispapir. Det virkede bedre dengang, hvor tryksværten var lavet på bly og derfor havde en pudsende effekt. I dag gør aviserne bare dine ruder nussede igen.


5. UNDGÅ at lade skraberen tørre helt ud mellem hver vinduesvask. Altså ikke noget med at lade den ligge og tørre på radiatoren. I stedet kan du smøre den med lidt madolie. Det gør den blød og fleksibel.

 

SE OGSÅ: 6 tips til en helt ren seng

SE OGSÅ: Guide: Kend dit æg

SE OGSÅ: Guide: Hvad må du egentlig i din have?

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 21-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!