Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 ting, du kan bruge brun sæbe til

Forbrugertip
Du behøver ikke investere i en masse dyre pletfjernings- og rengøringsmidler, hvis du skal have bugt med skidt og snavs på dit tøj, terassen eller på badeværelset. Det eneste du skal bruger er brun sæbe, som slår de fleste andre midler på prisen og også kan bruges til at holde bladlus væk eller rengøre gryder og pander.

 

1. PLETTER. Indtørrede pletter på tøjet kan være næsten umulige at „erne, men hvis du gnider dem forsigtigt ind i brun sæbe og lader tøjet hvile i en plastpose natten over for here…er at vaske tøjet som normalt i vaskemaskinen, burde problemet være løst. Brug dog aldrig brun sæbe på uld eller silke. Indtørrede malerpletter på f.eks. klinker kan også „renses med brun sæbe. Smør lidt sæbe på pletten, dæk den til med husholdnings‡lm og vent et par timer.

 

LÆS OGSÅ: Nem og billig rengøring med citron

 

2. GRYDER OG PANDER kan blive sorte under bunden og op langs siderne – især hvis du har gaskomfur. Smør bunden ind i brun sæbe (det skal være den faste af slagsen) og pak den ind i husholdnings‡lm. Lad det virke natten over, før du rengør med varmt vand. Fastbrændte madrester nede i gryden kan også „ernes med brun sæbe. Lad blot gryden stå i blød natten over med en blanding af sæbe og varmt vand.

Annonce

 

3. BLADLUS får kamp til stregen med en blanding af 4 dl vand, ½ dl “ydende brun sæbe og ½ dl husholdningssprit. Kom det i en forstøver“aske, og midlet er nu klar til brug.

 

►LÆS OGSÅ: Spar penge - træk rengøring fra i skat

 

4. GAMMEL MALING. Den faste brune sæbe er rigtig god, hvis du skal „erne gammel maling på f.eks. træmøbler, dørkarme eller stuk. Smør træet ind i sæben og dæk til med husholdningsfilm. Sæben vil langsomt blødgøre malingen og dere…er løsne den.•Lad blandingen sidde et par dage, før du nemt kan „erne malingen med en spartel. E…er behandlingen vaskes med vand tilsat en smule eddikesyre.

 

5. ALGER på terrassen, murværk eller i drivhuset „erner du e—ektivt med varmt vand tilsat brun sæbe. Du kan „erne algerne på terrassen med sæbevandet, en stiv kost og masser af knofedt, og du kan vaske drivhuset ned indvendigt med blandingen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 06-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!