Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 ting, du kan bruge kastanjer til

1
Forbrugertip
Kommer børnebørnene på besøg, så inviter dem med ud at samle kastanjer. De blanke, runde nødder er fascinerende, og ungerne kan bruge timer på at lede, samle og udvælge de flotteste. Og der er masser af sjove ting, man kan bruge kastanjerne til.

1. LAV DYR OG PERLEKÆDER. Kommer børnebørnene på besøg, så inviter dem med ud at samle kastanjer. De blanke, runde nødder er fascinerende, og ungerne kan bruge timer på at lede, samle og udvælge de flotteste. Prik hul i kastanjerne med en syl, og sæt tændstikker i som ben. Pynt med blade og frø fra andre træer. Eller træk kastanjerne på snor til en 'perlekæde'.

 

2. LAV STOFTRYK. Saml ikke kun frugter, men også kastanjeblade, og brug dem til at lave et smukt tryk på en dug eller T-shirt. Læg bladet på en avis, mal med tekstilfarve, og vend bladet over på dugen eller T-shirten. Pres let. Lav en ranke eller et tilfældigt mønster af 'nedfaldne' blade.

 

3. RIST KASTANJER. Den almindelige hestekastanje må ikke forveksles med spisekastanjen, som er mindre udbredt i Danmark og ofte importeres fra Sydeuropa. Find spisekastanjer i supermarkedet eller hos grønthandleren, og rist dem i ovnen eller på en grill. Skær et kryds i toppen, og sæt dem i et lag salt, så de ikke vælter. De skal have 25-30 minutter ved 225 grader, eller til skallen revner. Smager dejligt med smør og salt.

Annonce

 

4. PLANT ET KASTANJETRÆ. Så et par kastanjer i en urtepotte, så de stikker halvt op af jorden. Lad potten overvintre et køligt sted, og vand, når jorden tørrer ud. Sæt potten solrigt til foråret, og se kastanjespiren skrue sig op af jorden. Plant spiren i din have et lyst og luftigt sted. Kastanjerne kan også lægges direkte i jorden udenfor. Husk, at et kastanjetræ bliver enormt!

 

5. STRESS AF. Sid med en kastanje eller to i hænderne, og nulr den glatte nød, mens du ser fjernsyn eller slapper af med lukkede øjne. Det har en dejlig afstressende effekt. Du kan også hælde en masse kastanjer i en balje og tage 'fodbad'.

 

Kilder: naturkatapulten.dk, havenyt.dk, arla.dk m.fl.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Få skik på dit energiforbrug

LÆS OGSÅ: Guide: Lær at prutte om prisen

LÆS OGSÅ: 8 ting, du kan bruge kaffegrums til

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 06-10-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
4 sep 2016 15:56

Tak for de gode tip, vi har et stor kastanie træ i haven og børnene elsker at lave kastanie figurer. :-)

/ Stephen Berg

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!