Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode råd: Få det bedste ud af din opvaskemaskine

1
Forbrugertip
En opvaskemaskine, der aldrig vasker helt rent, som lugter surt og efterlader alle glas med et kalkslør, gør ikke megen nytte. Heldigvis kan du spare dig selv for en efterfølgende opvask i hånden ved at følge et par helt enkle råd.

FYLD OP med salt og afspændingsmiddel jævnligt og gerne, før knapperne blinker. Men vær opmærksom på ikke at fylde for meget på. Hvis servicet føles fedtet, er det tegn på for meget afspændingsmiddel. Pletter og striber på glassene tyder på for lidt. Får dine glas kalkslør, mangler maskinen salt, mens for meget salt giver en belægning på servicet, som smager salt.

 

GØR RENT i opvaskemaskinen cirka en gang om måneden. Sørg for, at der ikke ligger madrester i bunden af maskinen, tøm filtret og vask det godt, giv også gummilisterne en omgang med sæbevand. Herefter hælder du en halv liter eddike i bunden af maskinen og kører den igennem ved højeste temperatur – gerne med glas i, så får du nemlig også fjernet kalkrester fra dem. Er maskinen meget beskidt, kan du komme et brev med citronsyrepulver i skuffen til tabs og køre et normalt program i en tom maskine.

Annonce

 

VÆR opmærksom på, hvad der kan holde til at komme i opvaskemaskinen. Det meste kan, men undlad at vaske fade og gryder fremstillet i aluminium, krystalglas, skarpe knive, grydeskeer i træ, glas eller porcelæn med guldkant eller -dekorationer og bestik med benhåndtag.

 

SKRAB din tallerken fri for madrester, før du kommer den i opvaskemaskinen. Filtret er nemlig ikke glad for store madstykker.v Men lad være med at skylle dem rene under den varme hane. Du bruger bare alt for meget vand. Bliver tallerkenerne ikke rene, trænger maskinen måske til en afkalkning eller til salt og afspændingsmiddel.

 

PAS PÅ med at overdosere med sæbe. Det giver nemlig ikke at pænere resultat. Hvis ikke dit service er specielt beskidt, kan du nøjes med en halv opvasketab. Det er billigere og giver ofte et pænere resultat.

 

OG HUSK også, at hunden ikke må slikke madrester af tallerknerne, før de sættes i opvaskemaskinen. Opvaskemaskinens standardprogram vasker nemlig ikke ved så høj temperatur, at hundens bakterier dør.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 17-06-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
23 okt 2016 01:06

Tak for tipsne! Jeg kan klart anbefale at man benytter sig af disse tips, da min opvaskemaskine virkelig har levet længe fordi jeg har taget mig godt af den. Den har dog snart udtjent sin værnepligt og ender nok med at blive skiftet ud i år(måske i forbindelse med black friday?) med en yngre model! Måske der endda kan blive råd til at få en støjsvag en af slagsen denne gang! :)

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!