Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode råd: Sådan får du et godt indeklima

Forbrugertip
Efter en lang sommer er det ved at være slut med vinduer, der står åbne døgnet rundt og fylder vores hjem med frisk luft. Du kan dog sagtens få et godt indeklima hele efteråret, hvis du bare følger seks helt enkle regler.

LUFT UD to gange om dagen med gennemtræk i cirka ti minutter. Du forurener indeluften, når du opholder dig i huset og foretager dig dagligdags gøremål som at lave mad og gå i bad – ja, selv når du trækker vejret, forurener du luften med fugt og kuldioxid.

 

TØR TØJ udenfor eller i en tørretumbler. At tørre tøj indenfor er noget af det værste, du kan gøre for indeklimaet, da luftfugtigheden stiger voldsomt. Hvis du ikke har andre muligheder end at tørre indenfor, skal det altid være på badeværelset. Her er der nemlig ingen stofmøbler, som kan suge fugten til sig. Husk også at bruge emhætten og lægge låg på gryderne, når du laver mad.

 

VARM OP. Skimmelsvamp trives godt i kølige og fugtige rum. Derfor bør du altid have 20-22 grader i din bolig. Vær især opmærksom på soveværelset, som de fleste foretrækker køligt. Lad også være med at gå at fryse, fordi du lige nu gerne vil spare på varmen. Så er det bedre at tænde lidt for radiatorerne om aftenen og slukke igen om dagen.

Annonce

 

GØR RENT en gang om ugen og husk at lufte godt ud imens. Vælg rengøringsmidler uden parfume, og brug en hårdt opvredet klud, når du vasker gulvene. Hverken gulvene eller indeklimaet har godt af for meget vand.

 

BEGRÆNS brugen af stearinlys, da de soder og fylder hjemmet med skadelige partikler. Brug hellere en lyskæde, hvis du vil skabe hygge.

 

SLUK helt for elektriske apparater, der ikke er i brug. Og sørg for at støve dem godt af mindst en gang om ugen. Fjernsyn, computere, spillekonsoller osv. afgiver alle – når de er tændt – kemikalier i større eller mindre grad.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 30-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!