Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode råd: Undgå brand i julen

Forbrugertip
Den hyggelige stemning, stearinlys spreder hører sig julen til. Men når lysene tændes i de mange grandekorationer, kan hyggen hurtigt forvandles til ild og brand. Derfor er der nogle simple forholdsregler, der er vigtige at tage inden du tænder op i adventskranse og kalenderlys.

1. GIV adventskrans og juledekorationer et brandhæmmende middel, som kan købes i byggemarkeder. Selv om du har sprayet løs på gran og kogler, må du ikke gå fra de tændte juledekorationer, da der stadig kan gå ild i dem – de brænder bare langsommere.

 

SE OGSÅ: Adventskranse - 3 sjove og 3 smukke

 

2. LAV adventskrans og juledekorationer med omtanke, da det o‡e er dem, der er skyld i julens brande. Put ikke for meget gran og andre brandbare materialer i dekorationerne, stil dem på et brandsikkert underlag, og lad ikke lyset brænde for langt ned. Går der alligevel ild i dem, så ryst en danskvand, sæt Šngeren på toppen og spray på ilden.

 

3. TJEK, at alle røgalarmer i huset virker. Alt for mange danskere har røgalarmer Sådan undgår du ildebrand i julen hængende, som er løbet tør for batteri.

Annonce

 

PRØV OGSÅ: Lær at marmorere lys

 

4. SØRG for, at juletræet er så friskfældet som muligt. Skær et par centimeter af stammen, når du kommer hjem med træet og sæt det straks i en spand med vand. Opbevar juletræet udendørs, indtil det skal bruges. Brug en juletræsfod, der kan fyldes med vand. Tjek vandstanden dagligt – og fyld eft‡er.

 

5. STIL ikke levende lys i vindueskarmen, når vinduet står åbent. Vinden kan få “ammen til at blafre og derved antænde gardiner eller andet brandbart. Gør det også til en vane at slukke alle levende lys, før du forlader et rum.

 

LÆS OGSÅ: 6 gode råd - brug stearinlys med omtanke

 

6. HOLD altid øje med gryder og pander på komfuret. Forlad aldrig huset, og læg dig aldrig til at sove, når du har sat mad over, hvilket ellers kan være fristende, da julemad o‡e skal have mange timer i ovnen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 09-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!