Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode råd, når du stryger tøj

Forbrugertip
Er du også i tvivl om hvordan du bedst stryger dit tøj? Her har vi samlet 6 gode tip, der blandt andet hjælper dig med hvilket tøj du skal stryge først, hvor mange grader du skal stryge på og hvordan du afkalker dit strygejern.

 

1. BEGYND med tøj i følsomme stoƒer, f.eks. silke og akryl. Og slut af med de stoƒer, der kan tåle den højeste varme, f.eks. bomuld og hør. Det gør strygningen nemmere for dig og er også bedre for miljøet og elregningen, da du ikke hele tiden skal skrue op og ned for strygejernet.

 

►LÆS OGSÅ: Læsernes bedste tip strygetøjet

 

2. TJEK tøjets vaskeanvisning. Tåler det strygning, vil der være et ikon med et strygejern samt et vist antal prikker under. Antallet af prikker indikerer, hvilken temperatur tekstilet kan tåle. Én prik betyder max. temperatur på 100 grader, to prikker betyder max. temperatur på 150 grader, tre prikker betyder max. temperatur på 200 grader.

 

3. UNDLAD at tørre tøjet helt, før du stryger det. Hvis skjorterne er lidt fugtige, når du har strøget dem, kan du hænge dem på bøjler, indtil de er helt tørre og klar til at komme i skabet.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Sådan får du dit tøj til at holde længe

 

4. LÆG et frottéhåndklæde imellem tøjets broderi og strygebrættet, når du stryger tekstiler, som er broderede. Det vil give dig et pænere resultat, da håndklædet gør det nemmere at stryge hen over broderiet.

 

5. BRUG et håndklæde som strygebræt, hvis du bare skal stryge en enkel ting eller slet ikke har et strygebræt. Fold det sammen en enkelt gang og læg det på bordet.

 

6. HUSK at afk‘alke dit dampstrygejern med jævne mellemrum, for er det kalket til, vil det udspy sorte pletter, og det ser ikke pænt ud på det nyvaskede tøj. Du kan afk‘alke med eddike, citronsyre eller et produkt beregnet specielt til formålet.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 23-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!