Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode sparetip: Sådan får du en lav varmeregning

Forbrugertip
Hvis du ikke allerede har tændt for varmen, gør du det sikkert lige om lidt, derfor får du her de bedste tips til at få en lavere varmeregning.

TÆND for radiatorerne i hele huset eller lejligheden. Du får ikke noget ud af at tænde én for fuld skrue og lade de andre være slukkede. De giver både en mere ustabil fordeling af varmen og en højere regning.

 

LÆS OGSÅ: Spar penge med den intelligente termostat Nest

 

STIL termostaten på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hvis du stadig fryser, kan du tage en ekstra varm trøje og eller få gang i blodcirkulationen med lidt gymnastik. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.

 

SLUK fra radiatorerne, når du lufter ud og luft så ellers ud for fuld udblæsning i ti minutter. Lad være med at undlade udluftningen for at spare penge. For det første er det dårligt for indeklimaet, for det andet er det dyrere at varme indelukket luft op end frisk luft.

 

PRØV OGSÅ: Hold varmen med simremad - 4 lækre opsrkifter

 

LUK døren til soveværelset, hvis du foretrækker det køligere her. Men sørg for, at temperaturen aldrig kommer under 18 grader, da det giver gode væktsbetingelser for skimmelsvamp.

 

SE OGSÅ: 9 hurtige veje til at få varmen i kulden

 

TJEK, om det trækker ind. Kulde kan komme ind ad selv små sprækker. En åben pejs uden indsats eller åbne luftspjæld i brændeovnen giver træk og koster varmekroner. Det samme gælder en utæt brevsprække eller kattelem.

 

MÆRK på dine radiatorer. Vandet løber ind i toppen, så her vil radiatoren være varm, men den bør være kold eller lunken i den nederste halvdel, der hvor vandet løber ud. Jo koldere vandet er, når det løber ud, jo bedre har du udnyttet varmen. Få fat i en vvs’er. hvis radiatorerne er varme eller lunkne i bunden.

 

►HOLD VARMEN: Med 6 rygende varme drikke

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 21-10-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!