Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gyldne grillregler

Forbrugertip
Pølser, brød, koteletter og majs – det er bare, som om mad fra grillen smager lidt bedre. Men før du går i gang med årets grillsæson, får du her seks gode råd, der gør det både nemmere, sikrere og sundere at lave velsmagende mad over kul.

GØR GRILLEN ren, før du bruger den. Der er flere måder at gøre det på, men én af dem er at smøre risten godt ind i brun sæbe og lægge den i en lukket plasticpose i et par døgn. Herefter kan du nemt fjerne snavset med lunkent vand og en blød børste. Du kan gøre det samme med selve grillen, hvis den også er meget beskidt.

 

STIL GRILLEN på et solidt og plant underlag. Den må ikke stå under et udhæng eller i en garage. Pas også på med at stille den for tæt op ad et brændbart materiale som f.eks. et hegn. Og grill aldrig nogen sinde indenfor, da en grill afgiver kulilte. En bordgrill skal stå på et varmefast underlag, stiller du den direkte på altanen, vil den lave brandmærker.

 

TÆND OP MED en grillstarter eller optændingsblokke frem for tændvæske. Brug aldrig benzin eller petroleum, der ud over at være særdeles brandfarligt, også giver en dårlig smag til maden. En grillstarter giver den hurtigste (15 minutter) og mest ensartede optænding.

Annonce

 

VÆLG TRÆKUL, hvis du vil grille pølser, koteletter, hakkebøf, brød og grøntsager, men gå efter briketter, hvis du skal grille en hel steg. Briketter holder nemlig temperaturen i meget længere tid end kul, men kul giver den gode, røgede smag til maden.

 

GRILL KØDET rigtigt, hvis du vil undgå de kræftfremkaldende stoffer. Vent, til temperaturen er faldet, du skal gerne kunne holde din hånd hen over grillen i fem sekunder uden at brænde dig. Sørg også for at vende kødet flere gange undervejs, så det ikke bliver branket. Det er en rigtig god idé at marinere kødet i f.eks. rapsolie og hvidløg, men lad det dryppe godt af, før du kommer det på grillen.

 

TØM GRILLEN for aske, når den er blevet helt kold. Er du i tvivl, om der er gløder tilbage, kan du hælde asken over i en metalspand, og lade spanden stå natten over. Kul kan indeholde tungmetaller, så smid dem ikke i kompostbunken eller i blomsterbedet.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 27-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!