Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 ting, du skal vide om elcykler

Forbrugertip
En elcykel er bestemt ikke kun for gamle eller svagelige – faktisk kan den være et både billigt og miljøvenligt alternativ til bilen.

1. HVORDAN VIRKER DEN? En elcykel har et genopladeligt batteri og en elmotor monteret i foreller i baghjulet. Når du træder i pedalerne, slår motoren til og gør det nemmere og hurtigere for dig at cykle.

 

2. HVOR HURTIGT KØRER DEN? Batteriets rækkevidde er omkring 30-75 km pr. opladning, og med hjælp fra motoren kan du uden besvær køre op til 25 km/t. Det tager typisk 4-5 timer at lade batteriet op, så du kan altså nå at lade det op, mens du er på arbejde.

 

3. HVOR LANGT KAN JEG KØRE? Det er selvfølgelig individuelt, men hvis du f.eks. har 20 kilometer til arbejde, kan du sagtens tage elcyklen og lade bilen stå. Den er også perfekt, hvis du planlægger en cykelferie rundt i hele Danmark.
‚
4. HVILKEN CYKEL SKAL JEG VÆLGE? Der findes flere gode på markedet, men generelt kan man sige, at du ikke skal gå efter én, der er for billig. Her vil batteriet nemlig ofte være så dårligt, at du hurtigt skal købe et nyt – og det koster ca. halvdelen af cyklens pris. TÆNK har kåret Batavus Genova E-go som bedste elcykel. Den koster ca. 13.000 kr.
…
5. HVORDAN HÅNDTERER JEG BATTERIET? Husk at sætte dit batteri i opladeren efter brug – også selv om du kun har cyklet få kilometer. Batteriet skal ”slatoplades” så meget som muligt. Når batteriet er fuldt opladet, må det ikke blive siddende i opladeren, men skal tages ud. Tag altid batteriet med ind om vinteren, da det ikke tåler for meget frost.
‡
6. HVAD MED SIKKERHEDEN? Når du kører på elcykel, er du mere udsat i trafikken, end på almindelig cykel, da du kører noget hurtigere. Husk derfor altid cykelhjelm. Hvis du cykler i byen, bør du også være særlig opmærksom på, at bilisterne kan blive overraskede over din hurtige fart.

Annonce
Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 08-07-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!