Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 tip til dit soveværelse

Forbrugertip
Dit soveværelse er måske det rum i din bolig, som du opholder dig allermest i. Sørg derfor for at skabe de bedste betingelser for en god og sund nats søvn ved at følge nogle enkle regler.

MØRKE er et must i ethvert soveværelse, da det sikrer rolig søvn, idet du danner mere af søvnhormonelt melatonin i fuldstændig mørke. Sørg derfor for at have mørklægningsgardiner i dit soveværelse – dæk eventuelt de små sprækker til med mørkt tøj.

 

HUSSTØVMIDER elsker din seng, for de trives, hvor der er varmt og fugtigt. Sørg derfor for at vaske dyner og puder mindst fire gange om året ved 60 grader. Vil du for alvor bekæmpe miderne, er det bedst at have trægulv i soveværelset og at stille din seng midt i rummet. Lad også være med at opbevare ting under sengen.

 

TEMPERATUR. De fleste af os elsker at sove i et køligt rum og begår derfor den fejl, at vinduet i soveværelset altid står åbent, eller at radiatoren altid er slukket. Det giver grobund for skimmelsvamp. Prøv i stedet for at holde temperaturen på ca. 17 grader om natten og luk så ellers vinduet om dagen og opvarm soveværelset til samme temperatur som resten af huset, ca. 20 grader. Hvis der dannes dug på ruden i soveværelset i løbet af dagen, er rummet for koldt.

Annonce

 

ELEKTRONIK. Det kan være fristende at have fjernsyn i soveværelset, for det er hyggeligt at se en film, hvis man ikke lige kan falde i søvn. Men det blå lys forstyrrer din søvn. Samtidig afgiver tv, computer, telefon, printer m.m. kemiske stoffer, som forringer indeklimaet.

 

SKIMMELSVAMP udvikler sig lettere i soveværelset end i huset øvrige rum, da temperaturen her ofte er lavere. Bor du i et gammelt hus eller lejlighed, bør du derfor ikke stille skabe, reoler og kommoder direkte op ad ydermuren, da der kan komme skimmelsvamp på bagsiden af møblerne.

 

™HUSK, at det i de fleste tilfælde er ulovligt at have soveværelse i kælderen. Både på grund af risikoen for fugt og radon, men også fordi det kan være livsfarligt, hvis huset brænder.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 09-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!