Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 tips til den perfekte støvsugning

1
Forbrugertip
Støvsugning er danskernes favoritopgave, når der skal gøres rent - især blandt mændene. Her får du 6 tips til, hvordan du får den perfekte støvsugning.

1. VÆLG DEN rigtige støvsuger. Bor du i en mindre lejlighed, kan du med fordel vælge en model, der ikke vejer så meget. Men bor du i et stort hus, er det en god idé med en større (og dermed også tungere) støvsuger med større poser og lang ledning. Hvis du har glatte gulve, er en poseløs model et godt valg, da du så sparer penge på poser. Men har du gulvtæppe, suger de ikke nok. Har du dyr og gulvtæppe, skal du desuden gå eftˆer en rigtig god støvsuger med kraftˆig sugeevne.


2. BEGYND ALTID med at støvsuge, før du støver af. Støvsugning hvirvler støvet op, så det lægger sig på reoler, skabe, borde osv.


3. SKIFT FILTRET, der sidder foran motoren, med jævne mellemrum. På den måde sikrer du dig, at støvsugeren virker optimalt. Det bedste er at støvsuge med et HEPA-filter, da det hjælper med at holde støvpartiklerne, hvor de skal være – inde i et vakuum.

Annonce


4. LUFT UD med gennemtræk, mens du støvsuger, og i fem minutter bageˆfter. Der hvirvles nemlig masse af støv op undervejs, som helst ikke skal lægge sig på alle vandrette overflader i hjemmet eller sætte sig i tæpper og puder.

 

5. HUSK også at støvsuge madrassen og sofaen, selv om du ikke lige umiddelbart kan se, at de trænger til det. Begge er hjemsted for mange husstøvmider.


6. SMID posen ud, når den er fyldt. Lad endelig være med at tømme den, så du kan genbruge den. Dels kan det ødelægge poserne, så de ikke virker eˆer hensigten, dels lukker du bare en masse støvpartikler ud i dit hjem igen. Det er heller ikke sundt at indånde støvet.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Brug den rigtige emballage

LÆS OGSÅ: Guide: 6 myter i husholdningen

LÆS OGSÅ: 9 tips til din digitale sikkerhed

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 17-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
19 sep 2016 23:15

Hej, 

Jeg kom lige forbi jeres udmærket artikel her om støvsugere, da jeg selv er på udkig efter en ny til min lejlighed. 

Jeg har hund og gulvæppe i min lejlighed, så jeg er lidt i tvivl om hvilken støvsuger, der vil være det bedste valg i mit tilfælde. 

Jeg læste en støvsuger test, hvor de skriver at Electrolux ZUOQUATTRO er bedst til tæpper. 

Man kan se testen her http://forbrugsguiden.dk/stoevsuger-test-find-bedste-stoevsugere/

Men findes der ikke en støvsuger der har samme niveau for støvsugning af tæpper, som er lidt billigere. Jeg synes 3000 kr for en støvsuger, er lidt over mit budget. 

Jeg håber I kan hjælpe mig. 

Med venlig hilsen

Maria 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!