Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 tips til en helt ren seng

Forbrugertip
Her får du 6 gode tips til, hvordan du holder din seng helt frisk og ren.

1. VASK DYNER OG PUDER mindst en gang hvert halve år. Brug et enzym-frit vaskemiddel, hvis de har naturfyld. Vask en dyne ad gangen ved et skånsomt vaskeprogram, der dog vasker ved 60 grader. Slut af med en centrifugering. Du tørrer dyner og puder i tørretumbleren sammen med to tennisbolde. En dyne skal have lang tid – omkring tre timer. Den skal være helt tør, før du tager den i brug igen.


2. SKIFT SENGETØJ mindst en gang om måneden og gerne hver eller hver anden uge. Hvor o‹fte, du skal vaske sengetøjet, afhŒænger faktisk af, hvor beskidt du er, når du går i seng. Sveder du meget i løbet af dagen, og tager du ikke et bad om a‹ftenen, bliver dit sengetøj naturligt hurtigere beskidt. Vask sengetøj ved 60 grader eller giv det kun en kogevask hver tredje gang, hvis du gerne vil skåne det mest muligt.

Annonce


3. STØVSUG MADRASSEN og tag den evt. også med udenfor for at give den en ordentlig banketur. Madrassen samler nemlig rigtig meget støv. Hvis der er kommet pletter på den, skal du fjerne dem med så lidt vand som muligt, da vandet straks trænger ned i madrassen.


4. DROP SENGETÆPPET, da det forhindrer fugt i at slippe væk fra din madras. Og fugt er madrassens værste fjende. Desuden hygger husstøvmiderne sig rigtig godt i det lune og fugtige klima. Af samme grund er det faktisk bedst ikke at rede sin seng om morgenen.


5. BRUG RULLEMADRAS og vask den gerne op til seks gange om året. Det er en nem måde at sørge for en ren seng, og samtidig forlænger det madrassens levetid.


6. SKIFT MADRAS mindst hvert tiende år. Madrassen suger hver nat sved til sig, og derfor bliver den ikke ved med at være ren og lækker. Desuden er en gammel madras ikke god for din ryg og lænd. En god indikator for, om din madras er for gammel, er at mærke godt eft‹er, om du ligger godt på den og føler dig veludhvilet og tilpas, når du vågner om morgenen.

 

SE OGSÅ: Guide: Kend dit æg

SE OGSÅ: Guide: Hvad må du egentlig i din have?

SE OGSÅ: Guide: 6 ting, du glemmer at rengøre

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 14-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!