Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 cykelregler, du skal kende

Forbrugertip
Om efteråret er temperaturen perfekt til en cykeltur, men før du finder den tohjulede frem, får du her syv gode råd til at undgå bøder og blive lidt mere sikker i trafikken.

1. LYS. Alle cykler skal have lys på fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vejr, f.eks. i tåge og tæt regn. En forlygte må gerne lyse gult, hvidt eller blåligt, men hvis den lyser gult, må den ikke blinke. Baglygten skal lyse rødt og må gerne blinke med mindst 120 blink i minuttet.

 

2. RINGKLOKKE. Du skal have en ringklokke på din cykel med et klart signal. Du må altså ikke råbe ad damen foran dig på cykelstien (selv om det kan være fristende), og du må heller ikke give signal med en gummiand, der siger ”rap”.

 

3. PEDALER. Når det regner, og der kommer store vandpytter på cykelstierne, er det fristende at løfte fødderne og undgå at blive våd. Men det er i realiteten ulovligt. Begge fødder skal være på pedalerne hele tiden, mens du cykler.

Annonce

 

4. BØRN. Du må have børn med på cyklen, hvis du er over 15 år, og børnene er under otte. Du må kun have to børn med, og de skal sidde i et godkendt cykelsæde. Cyklen skal desuden have en forog en bag-bremse, for at du må køre med børn.

 

5. ALKOHOL. Der er faktisk ikke nogen fast promillegrænse for, hvornår det er ulovligt at cykle. Men du kan godt få en bøde, hvis politiet vurderer, at du er så påvirket, at det ikke er forsvarligt, at du cykler.

 

6. REFLEKSER er næsten lige så vigtige som lys, men det tænker de færreste over. På en almindelig cykel skal du have en rød refleks bagpå og en hvid foran. I hvert hjul skal der desuden være mindst en gul refleks, der er synlig fra siden, eller en hvid refleksstribe. Så skulle man jo tro, at det var nok, men du skal faktisk også have mindst to gule reflekser, der bevæger sig under cyklingen, og er synlige bagfra. De vil typisk sidde på pedalerne.

 

7. CYKELHJELM. I Danmark er der intet krav om, at du skal cykle med hjelm. Men derfor er det alligevel en rigtig god idé.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 14-10-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!