Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 enkle tip: Få styr på dit rod

Forbrugertip
Rod er roden til alt ondt! Det gør dig stresset og stjæler din tid. Ofte får du det bedre, hvis du skaber orden omkring dig. Her får du syv helt enkle tip, der bekæmper rodet i dit hjem.

SMID UD. Det kan være rigtigt svært at smide ud, men du kommer ikke udenom det, hvis du gerne vil skabe mere orden. Lad være med at gemme i skuffer og skabe, fordi du tænker, at du måske engang får brug for det. Ud med den slidte trøje, de udtrådte sko, ungernes gamle skolebøger og julekortene fra sidste år. Lad også være med at gemme (for meget) af sentimentale årsager – fortæl dig selv, at bare fordi du skiller dig af med en genstand, skiller du dig ikke af med mindet.

 

PYNT MED FÆRRE NIPSGEN STANDE. Der skal selvfølgelig være plads til en smuk porcelænsfigur, søde fyrfadsstager og børnebørnenes hjemmelavede lerfigurer. Men prøv alligevel at skære ned på dine nipsgenstande. Vælg dem ud, du holder allermest af, og skil dig af med resten.

Annonce

 

HOLD ORDEN ved at samle de samme ting ét sted: Regninger i en mappe, batterier i en krukke, cykellygter i en skuffe og håndklæder på samme hylde.

 

START I ET RUM ad gangen, hvis oprydningsprojektet føles uoverskueligt. På den måde undgår du at fare huset rundt og flytte rod fra et værelse til et andet.

 

LAD ALTING BO ET STED. Din trøje bor i skabet, dine bøger på reolhylden og kaffekopperne i skabet. De ting, der ikke har et ”hjem” skal du enten give et hjem eller skille dig af med.

 

KEND FORSKEL på aktivt og passivt rod. Aktivt rod kan du ikke undgå, og det skal der være plads til. Hvis lille Bertram er i gang med at lege, må legoklodserne gerne ligge ud over hele værelset, og mens du laver aftensmad, står der skåle og mad på bordet. Passivt rod er rod, der ikke flytter sig. Og det skal du gøre noget ved.

 

GÅ EFTER RENE OVERFLADER, det vil sige flader uden alt for mange ting. Der skal ikke ligge tøj eller bøger på gulvet – heller ikke stablet op i et hjørne. Sofabordet bør være tilgængeligt, det er det ikke, hvis du fylder det med skåle, nips og andre genstande.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 18-03-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!