Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 gode råd: Skru ned for støjen i hverdagen

Forbrugertip
Når vi udsætter os selv for meget støj i løbet af dagen, sover vi dårligere om natten, vi har sværere ved at koncentrere os og bliver lettere syge. Det kan derfor være en god idé at gøre dit hjem lidt mere stille.

KØB DE RIGTIGE MØBLER. Nogle møbler ”larmer” mere end andre. Det gælder f.eks. møbler fremstillet i laminat. Laminat har en glat overflade, hvilket gør, at lyden ikke absorberes. Gå istedet efter møbler i træ, stof eller linoleum.

 

BRUG STOF OVERALT i dit hjem. Det ”sluger” høje lyde. Læg f.eks. en pude på dine hårde spisebordsstole, dug på bordet og puder i sofaen. Har du trægulve, er det en rigtig god idé at dekorere med et kludetæppe.

 

OP MED GARDINERNE. De skaber hygge og dæmper samtidig støjen i rummet. Du kan også sætte en kork-opslagstavle op til børnene eller børnebørnenes tegninger. Den er en fremragende lydsluger.

 

SLUK FOR ELAPPARATERNE. Du lægger måske knap nok mærke til det, men nogle elapparater udsender en konstant summende lyd, der ubevidst forstyrrer dig. Sluk helt for spillekonsoller, dvdafspiller og computer, når du ikke bruger dem. Som en ekstra bonus får du en lavere elregning.

Annonce

 

SKRU NED FOR FJERNSYN og radio. De fleste skruer højere op, end der er behov for. Hvis du ikke gider høre/se reklamer, kan du desuden slukke helt for lyden i reklamepausen.

 

KEND REGLERNE i foreningen, hvis du bor i lejlighed. Mange steder må man ikke larme mellem klokken 23 og 7. Holder overboen fest til den lyse morgen, eller vælger han at bore og hamre sent om aftenen, er du i din gode ret til at bede om ro. En anden, og noget dyrere løsning, er at sætte et nedhængt, lydisoleret loft op.

 

LARM FRA BILER eller vedvarende vejarbejde kan være en stor belastning. Selv om det er en dyr løsning, bør du overveje at skifte dine vinduer ud. Med lydisolerede vinduer slipper du næsten helt for vejstøj. Desuden holder de bedre på varmen, hvilket helt sikkert kan ses på varmeregningen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 11-03-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!