Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 gode tip: Gør altanen klar til sommer

Forbrugertip
Har du en altan eller terrasse i træ, er det vigtigt, at du passer godt på den, hvis du vil holde den pæn og undgå råd. Heldigvis er det hverken kompliceret, dyrt eller tidskrævende at få en smuk altan, hvor du kan nyde mange solskinstimer.

FJERN ALGERNE FØRST. Alger giver grønne belægninger på din altan og gør brædderne meget glatte. Du kan fjerne algerne med en stiv kost, varmt vand og masser af knofedt, men du kan også bruge et algemiddel. Du skal give hele altanen en omgang – ikke kun de grønne områder, for alger trækker usynlige sporer på hele træværket.

 

VASK ALTANEN med grundrens og lad det tørre, før du går videre. Du får det bedste resultat, hvis du gør altanen klar på en lun, men overskyet dag. Det må helst ikke have regnet i dagene optil, ligesom temperaturen ikke må komme under 10 grader.

 

SLIB TRÆET ned. Hvis træe  har været behandlet før, skal al løs træbeskyttelse slibes bort. Hvis altanen består af råt træ, skal den kedelige, grå overflade slibes bort.

Annonce

 

GIV TRÆET GRUNDER, hvis det er ubehandlet, og vent et par dage, før du går i gang med træbeskyttelse, olie eller maling.

 

VÆLG DEN RIGTIGE træbeskyttelse, der findes produkter på markedet, som egner sig specielt til altaner. Vær opmærksom på ikke at komme for meget træbeskyttelse på penslen eller rullen, da det danner et for tykt lag, som nemt skaller af.

 

TJEK TRÆET. Hvis træet er råddent, gennemvådt eller på anden måde nedbrudt, så du uden besvær kan stikke din negl dybt ned i det, er det på tide at investere i nyt træ. Her hjælper træbeskyttelsen ikke meget.

 

PYNT MED ALTANKASSER i stedet for krukker. På den måde udnytter du pladsen på altanen bedst. Er din altan lille, er det også en fordel med klapud-møbler frem for tunge træmøbler.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 06-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!