Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 gode tip: Skyd genvej til rene vinduer

Forbrugertip
Du skal ikke vaske vinduer for naboens eller gæsternes skyld – men for din egen. Når snavset forsvinder fra ruderne, kan forårssolen nemlig for alvor skinne ind. Derfor får du her de allerbedste råd til helt rene vinduer.

VENT TIL DET RIGTIGE TIDSPUNKT. Det kan være fristende at vaske vinduer på en varm solskinsdag, men du risikerer, at vandet fordamper så hurtigt på ruderne, at de ikke bliver ordentligt rene. Omvendt kan det også være svært at se snavs og striber på en gråvejrsdag. Puds dine vinduer en dag, hvor det er let overskyet.Ž

 

LAV DIN EGEN sæbeblanding, og spar penge. Der findes flere effektive ”opskrifter”, men 5 liter lunkent vand (det må ikke være varmt), 1 spsk. opvaskemiddel og en deciliter husholdningseddike slår aldrig fejl.
Ž
SKRUB GODT på pletterne med en blød svamp. Efter en lang vinter, hvor du sikkert ikke har vasket dine vinduer særligt ofte, vil de være godt beskidte. Fjern det beskidte vand med en svaber.
Ž
SKRAB DET RENE VAND af vinduet med en svaber lige efter indsæbningen ved at skrabe i vandrette baner fra øverste venstre hjørne mod øverste højre hjørne. Husk hele tiden at lave overlappende baner og at skrabe så hurtigt, at vandet ikke når at tørre på ruden.
Ž
TØR EFTER med en tør, ren og fnugfri klud eller viskestykke. Du får det bedste resultat, hvis kluden eller viskestykket har været vasket et par gange.
Ž
SLUT AF MED at vaske vindueskarmene i lunt vand tilsat lidt universalrengøring. De er sikkert blevet både våde og beskidte.
Ž
PAS PÅ HØJDERNE. Bor du i lejlighed, eller har dit hus flere etager, bør du vaske den udvendige side indefra ved at dreje eller åbne vinduet. Der er ingen grund til at sætte livet på spil…

Annonce
Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 29-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!