Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 gyldne regler: Sådan færdes du sikkert på nettet

Forbrugertip
Uanset om du tilbringer mange timer foran skærmen hver dag eller bare skriver en e-mail en gang imellem, bør du være opmærksom på sikkerheden i universet online.

HUSK, at dine kodeord til e-mail, Facebook, NemID osv. er personlige. Du skal altså hverken skrive dem ned eller give dem til andre. Lad også være med at have den samme kode til alle tjenesterne og husk at skifte den ofte. Et godt kodeord er på over seks tegn og indeholder både bogstaver og tal. Lad være med at bruge dine børns navne, dit cprnummer eller andre åbenlyse koder

 

efter e-mærket, når du handler på nettet. Netbutikker med e-mærket har været igennem en grundig godkendelsesproces og bliver løbende kontrolleret af e-handelsfonden for kundeservice, betalingsløsninger, leveringsbetingelser, sikring af personoplysninger, spam, reklamationer osv.

 

INSTALLER et godt antivirusprogram med automatiske opdateringer på din computer. Det kan f.eks. være ”Eset Smart Security 7”, som Tænk har kåret til ét af de bedste antivirus-programmer på markedet. Det koster ca. 370 kr.

Annonce

 

LOG AF Facebook, e-mail, netbank og andre online-tjenester, så snart du forlader computeren.

 

KLIK ikke på links i e-mails fra banker og betalingstjenester. Opgiv heller aldrig dine betalingsoplysninger i en mail – heller ikke, selv om du bliver bedt om de af en afsender, der f.eks. ligner SKAT til forveksling. Så snart du bliver bedt om at opgive fortrolige oplysninger som f.eks. dit cprnummer, bør du være på vagt.

 

DEL ikke alt på de sociale medier, skriv f.eks. ikke på Facebook, at du tager på ferie, og vent med at lægge feriebillederne op, til du kommer hjem. På den måde undgår du at friste indbrudstyve.

 

VÆR opmærksom på, om du kommer ind på den rigtige hjemmeside. Laver du en slåfejl eller en stavefejl ved indtastningen, kan du havne på en falsk side – dem findes der nemlig en del af på nettet. Kommer du til at købe et produkt på sådan en side, bør du straks kontakte banken, som så kan trække handlen tilbage.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 16-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

30 aug 2016 11:02

For triden ser jeg rigtig mange af falske konkurrencer på Facebook, hvor sider og personer prøver at snyde folk til at dele eller lave andre ting der strider mod reglerne på Facebook. 
Det er helt sikkert snyd, hvis de bryder markedsføringsloven og de generelle Facebook konkurrence regler

 

Hvad mener I? 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!