Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 simple råd til en lavere elregning

Forbrugertip
Ved at følge nogle helt simple råd kan du skære mange hundrede kroner af din elregning hvert kvartal.

SLUK HELT for dine apparater. Typisk vil dit standby-forbrug ligge på hele ni procent af dit samlede el-forbrug. Her sparer du altså penge bare ved at trykke på et par kontakter.

SKIFT GAMLE APPARATER UD. En stationær computer bruger f.eks. dobbelt så meget strøm som en bærbar.Et gammelt køleskab eller en slidt tørretumbler sluger også meget energi. Køber du nye apparater, er det en god idé at kigge efter energimærkningen. De bedste produkter har mærket A+++.

SPAR 500-1.000 KRONER om året ved at skifte til et andet el-selskab. Det kan være svært at gennemskue, hvilket selskab der er billigst. Det får du hjælp til på elpristavlen.dk.

KOM MADEN I OVNEN, allerede når du tænder den. Sluk også ovnen, fem minutter før maden er færdig. På den måde udnytter du både for- og eftervarmen.

TØR TØJET UDENFOR, hvis du har mulighed for det. En tørretumbler er en af hjemmets værste strømslugere – det koster ca. fem kroner, hver gang du sætter den over. Om vinteren kan det være svært at få tøjet tørt ude. Tænk da over, om noget af dit tøj ikke kunne klare sig med en udluftning. Af hensyn til indeklimaet bør du aldrig tørre tøj indenfor.

BRUG SPAREPÆRER – et efterhånden gammelt husråd, men det gælder stadig. Hvis du skifter syv strømslugende glødepærer ud med A-pærer, sparer du ca. 500 kr. på et år. Gå efter en sparepære med lidt større lysstyrke end glødepæren og husk, at brugte sparepærer skal behandles som farligt affald, da de indeholder kviksølv.

STIL FRYSERE I ET KOLDT, men frostfrit rum, f.eks. udhuset.

Annonce
Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 04-03-2014