Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 simple tip: Sådan beskytter du dig selv på Facebook

Forbrugertip
Facebook kan være en sjov og nem måde at holde sig opdateret om sine venner og interesser. Men du kan også komme til at dele dine oplysninger med flere, end du ønsker. Her er 7 simple tip til, hvordan du beskytter dig selv og dine venner på Facebook.

1. SORTER OPSLAG. Dine opslag på Facebook er ikke altid relevante for alle venner. Inden du skriver en status eller poster et billede, kan du klikke på knappen Offˆentligt og vælge, hvem der skal se lige præcis denne post.

 

Få endnu flere guides og tip i HJEMMETS TEKNIKHJØRNE

 

2. ADSKIL ARBEJDE OG PRIVATLIV. Indholdet på din Facebookprofi‰l er måske ikke relevant for din chef eller arbejdskollegaer. Overvej derfor at ændre i dine privatlivsindstillinger, så dit arbejde ikke kan se alt på din profi‰l.

 

LÆS OGSÅ: Det bruger vi Facebook til

 

3. TÆNK DIG OM. Arbejdsgivere kan fi‰nde på at afvise ansøgere på grund af oplysninger, som de har fundet på Facebook. Overvej derfor, om det, du lægger ud, kan tåle at blive oˆffentliggjort til f.eks. jobsamtaler eller på dates.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Ekspert - Der er ingen forskel på alkoholikere og Facebook-afhængige

 

4. BRUG EN ANDEN MAIL. Oplys en anden mailadresse på Facebook, så du undgår, at fysiske butikker eller onlinebutikker videregiver din mailadresse til Facebook med henblik på at fi‰nde din profi‰l og reklamere direkte over for dig.

 

5. UNDLAD FULDE NAVN. Dit pro‰filnavn på Facebook behøver ikke at være dit fulde navn. Undlad derfor dit mellemnavn eller brug et kælenavn eller alias, hvis du vil være på den sikre side.

 

LÆS OGSÅ: Var der et liv før Facebook?

 

6.PAS PÅ ANDRE. Tag ikke andre på dine billeder eller i dine posts, medmindre de er indforståede.

 

7. SKIFT KODEORD. Facebook har et stort problem med hackere, der stjæler brugernes oplysninger og koder. Skift’ derfor jævnligt dit kodeord og brug ikke det samme kodeord til andet end Facebook.

 

Kilde: Forbrugerrådet TÆNK

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 10-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!