Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 smutveje til et rent badeværelse

3
Forbrugertip
Når badeværelset skal gøres rent, er den helt store udfordring kalkaflejringer. Selv de bedste og dyreste rengøringsmidler må ofte give fortabt. Se her, hvordan du får en skinnende bruser og rene fliser.

1) TØR BADET AF, hver gang det har været brugt. Ligger der vand på gulvet, svaber du det væk. Brusekabinen kan du hurtigt tørre af med et håndklæde. På den måde undgår du de værste kalkaflejringer.

 

2) EDDIKE klarer de fleste kalkrande. Væd toiletpapir eller vatrondeller i eddiken og læg dem på pletterne. Lad det virke i et par timer – eller natten over, hvis kalken er særlig genstridig. Du skal gå efter den klare, ufarvede husholdningseddike.

 

3) EDDIKESYRE bruger du, hvor almindelig husholdningseddike ikke slår til. Før du bruger syren, er det vigtigt, at du affedter overfladen med et universalrengøringsmiddel. Vælg en 18 procent eddikesyre. Du kan bruge den direkte på kalkrande i f.eks. toilettet, men fortynd den, hvis du bruger den på fliser. Vær også opmærksom på, at nogle armaturer ikke tåler syreholdige rengøringsmidler.

Annonce

 

4) SKYL ALTID FUGERNE med vand, før du afkalker fliserne med eddike eller eddikesyre. Fugerne kan nemlig ikke tåle afkalkningsmidler, medmindre de først bliver mættet godt med vand. Beskidte fuger gør du nemmest rent med universalrengøring, en skuresvamp og en god portion knofedt.

 

5) HÅNDVASKEN kan tage skade af skurepulver, da det ridser overfladen. Brug i stedet  vaskepulver eller lidt fortyndet eddikesyre. Skyl godt efter.

 

6) HUSK, at marmor, skifer, terrazzo, emaljerede overflader, f.eks. i badekaret, ikke tåler nogen form for kalkfjerner.

 

7) VÆR OGSÅ OPMÆRKSOM PÅ, at sorte pletter på fugerne er tegn på skimmelsvamp. Giv pletterne en omgang klorin eller rodalon og husk at lufte godt ud på badeværelset hver dag.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Gør strygningen mere effektiv

 

LÆS OGSÅ: Guide: Fyld opvaskemaskinen rigtigt

 

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan tørrer du dit tøj

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 18-08-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
18 aug 2016 23:11

Tak for en god artikel! Jeg vil dog også gerne slå et slag for god rengøring og afkalkning af brusenichen. Der sætter sig ofte en masse kalk, og det er ikke pænt at se på, og det er heller ikke godt for klinkerne. 

16 jan 2017 12:35

Super god artikel om grundig rengøring! Det vil jeg helt sikkert tage i brug. Har selv arbejdet med rengøring, men jeg var ikke klar over dette. 

20 mar 2017 21:46

Skøn artikel om rengøring! Jeg havde et kæmpe problem med kalk. men efter at have afprøvet det med eddike kan jeg kun bekræfte at det hjælper! Men pas på! Vær påpasselig og husk at fortynde eddikesyren, som de nævner i artiklen.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!