Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

7 ting, du (også) kan bruge bagepulver til

Forbrugertip
Bagepulver gør ikke bare dine kager luftige. Hævemidlet egner sig også rigtig godt til rengøring – det er billigt og godt for miljøet.

1/ OVNEN. Er ovnen meget beskidt, kan du lave en tyk pasta ved at blande bagepulver og vand. Smør ovnen ind og vent en time, før du fjerner det med en våd klud. Er ovnen kun lidt beskidt, kan du drysse bagepulver på en fugtig klud og tørre ovnen over. Lad det virke en time, før du tørrer efter.

 

2/ FASTBRÆNDT MAD i gryder og pander får kamp til stregen, hvis du sætter dem i blød i varmt vand tilsat 1 tsk. bagepulver i et par timer. Herefter kan du let fjerne madresterne med en blød svamp. Lad være med at bruge en skuresvamp, da den ridser.

 

3/ RØDVINSPLETTER kan ødelægge den fineste kjole, men prøv at fugte pletten med lidt vand og gnide lidt bagepulver på. Lad det virke et par timer og vask så kjolen, som du plejer.

Annonce

 

4/ TE- OG KAFFERANDER forsvinder ikke altid, selv om kopperne kommer i opvaskemaskinen ved høj temperatur. Drys lidt bagepulver i kruset og gnid med en blød svamp eller en finger. Skyl koppen i rent vand, og den er skinnende ren.

 

5/ AFLØB. Et afløb, der lugter, bliver ofte klaret med stærke rengøringsmidler, der er skadelige for miljøet. Du kan i stedet klare problemet ved at drysse 1 dl bagepulver derned efterfulgt af lidt eddike og en liter kogende vand.

 

6/ VANDHANER og andre blanke overflader bliver skinnende rene, hvis du tørrer dem over med en fugtig klud, hvorpå der er strøet lidt bagepulver.

 

7/ TOILETKUMMEN bliver ren igen, hvis du putter en halv deciliter bagepulver derned og lader det virke natten over – eller mindst et par timer.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 02-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!