Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

8 gode råd: Sådan sparer du på vandet

Forbrugertip
Ved at ændre en lille smule på dine daglige vaner kan du spare op til 25 procent på dit vandforbrug. Det er godt for miljøet og for din økonomi.

TJEK TOILETTET. Et toilet, der løber bare en lille smule, bruger 5.000 kr. ekstra om året på vand. Du kan kontrollere, om dit toilet løber, ved at sætte en tør serviet fast i den tørre del af kummen. Bliver servietten våd, løber toilettet, og du skal enten skifte det ud eller reparere det.

 

TAG KORTE brusebade, for en almindelig bruser giver 12 liter vand i minuttet. Og husk også, at selv om det er fantastisk at gå i karbad, bør du ikke gøre det hver dag – et karbad koster dig 125 liter vand. Hvis du elsker lange bade, kan du installere en bruser med spareeffekt, den bruger kun fem liter vand i minuttet.

 

BRUG EN BALJE, når du vasker op eller renser grønsager. Vandet behøver ikke løbe imens. Det koster ca. 50 øre pr. minut, når det kolde vand løber fra en åben hane

Annonce

 

SKIFT TOILETTET UD, hvis du har et gammelt et-skyls-toilet. Det bruger op til 15 liter vand hver gang, du skyller ud, mens et af de nye to-skyls-toiletter kun bruger tre-seks liter. Investeringen er hurtigt tjent hjem, for du sparer 15 procent på vandregningen.

 

TÆND FOR DEN kolde hane, hvis du alligevel ikke gider vente på, at vandet bliver varmt. Du betaler for varmt vand, så snart du tænder for det..

 

VENT MED at vaske tøj, til tøjet rent faktisk er beskidt! Ofte bruges tøj og håndklæder kun en enkelt gang, før det lægges til vask. Hvis tøjet i øvrigt er rent og ikke lugter, er der ingen grund til at smide det til vask. Du kan f.eks. hænge det til udluftning i stedet for.

 

LAD VÆRE MED at vande i din have mellem klokken 10 og 15, da det meste vand vil fordampe på det tidspunkt af dagen i stedet for at nå ned til blomsternes rødder.

 

KOG GRØNSAGER og kartofler i mindst muligt vand og slå to fluer med ét smæk – du bruger mindre vand og bevarer samtidig smag og vitaminer.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 13-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!