Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

8 gode råd om gavekort

Forbrugertip
Der er en del ting, du skal være opmærksom på, hvis du giver et gavekort i gave. Vi guider dig her.

OVERVEJ, om et gavekort er den rette gave. Kortet skal bruges hurtigst muligt af modtageren, da pengene kan gå tabt, hvis butikken lukker, går konkurs eller får ny ejer.

 

VÆR OPMÆRKSOM på, hvor lang gyldighed gavekortet har. Gavekort gælder som udgangspunkt i tre år, medmindre andet er aftalt. Sørg for, at gyldigheden er tilpas lang til, at modtageren har en chance for at få det brugt.

 

UNDERSØG, om gavekortet kan indløses til kontanter, hvis modtageren ikke bryder sig om udvalget i butikken. Som udgangspunkt kan man ikke få pengene udbetalt, så få det noteret på kortet, hvis butikken lover dig det.

 

TÆNK OVER, om butikken ligger et sted, som modtageren nemt kan komme til. Mange gavekort bliver ikke indløst, fordi de er for besværlige at bruge og bliver glemt eller bliver væk.

Annonce

 

KØB GERNE et gavekort til en butikskæde, så modtageren kan indløse det forskellige steder.

 

HUSK, at gavekort udstedt uden navn ikke erstattes, hvis de bliver væk. Når udløbsdatoen er overskredet, er pengene spildt.

 

FÅ PENGENE RETUR. Hvis butikken ændrer varesortiment, for eksempel fra boligindretning til blomster, kan gavekortindehaveren i nogle tilfælde forlange at få pengene udbetalt. Hvis sælgeren nægter, kan man klage til Forbrugerklagenævnet.

 

KØB EN GAVE i en butik med god bytteservice og mulighed for at få pengene retur, og brug den som 'gavekort'. Så kan modtageren bytte gaven og selv vælge, om han eller hun vil have en vare fra samme eller en anden butik. Det er ofte mere personligt at komme med en indpakket gave end et fladt gavekort.


Kilde: Konkurrence- og forbrugerstyrelsen m.fl.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Gør strygningen mere effektiv

 

LÆS OGSÅ: Guide: Fyld opvaskemaskinen rigtigt

 

LÆS OGSÅ: Sådan brygger du den perfekte kop kaffe

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 04-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!