Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

8 gode tip: Sådan gør du forårsrent

Forbrugertip
Et par gange om året er det en rigtig god idé at gøre rent i alle kroge for at slippe af med husstøvmider, snavs og bakterier. Og for at give dig selv den allerbedste start på foråret. Her kommer nogle gode tips, der gør rengøringen lidt mere overskuelig.

RYD OP og ryd ud, før du går i gang, så er det langt nemmere at overskue selve rengøringen. Finder du hengemt nips, tøj eller andet, som du ikke har brugt det sidste år, bør du overveje at skille dig af med det. Vær især opmærksom på, at soveværelset ikke bliver brugt som opbevaringsrum. Bedrollere og overfyldte reoler i kombination med varme dyner er et paradis for husstøvmider.TAG ET RUM AD GANGEN og start oppefra og ned. Det vil altså sige, at du skal fjerne spindelvæv i hjørnerne og støve lampen af, før du går i gang med at vaske gulvet.TØM REOLER, skabe og hylder for nips eller bøger, så du også støver af på de ”usynlige” overflader. Husk også at støvsuge bag sofa, kommode og seng.

 

Annonce

VASK GULVET, hvis du ikke har gulvtæppe på. Ubehandlet trægulv har bedst af sæbespåner (husk at vaske med årerne), mens lakerede gulve og linoleumsgulve skal gøres rent med vand tilsat lidt universalrengøringsmiddel. Pas på med at bruge for meget vand her, da det kan ødelægge gulvene.GIV STIKKONTAKTERNE en omgang, da de ofte er fyldt med bakterier fra halvbeskidte fingre. Du kan f.eks. gøre det ved at sætte tape over hullerne (der må ikke komme vand ind i dem) og så ellers vaske med en svamp opvredet i vand tilsat brun sæbe. Tør efter med et gammelt viskestykke.STØVSUG ikke bare hele gulvet, men også dine radiatorer, der samler rigtig meget støv. Hos de fleste isenkræmmere kan du få et lille mundstykke til din støvsuger, som gør det nemmere at komme ind imellem lamellerne.

 

HUSK DØRHÅNDTAG, døre og paneler. I vinterens halvmørke kunne du sikkert ikke se, at beskidte fingre, stegeos og sod fra brændeovnen har sat sit præg, men en blød svamp dyppet i vand blandet med lidt eddike og opvaskemiddel gør underværker.

 

SLUT AF MED at lufte hele huset ud i mindst tyve minutter og luft i den forbindelse også dyner, tæpper og puder. Støvsug hurtigt til allersidst for at få det støv væk, der er hvirvlet op under rengøringen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 22-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!