Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

8 gode vaskeråd

Forbrugertip
Vi vil gerne have tøj, der er rent og pænt og lugtfrit, men det er ikke nødvendigt med parfume, høje temperaturer eller masser af sæbe. Her får du genopfrisket 8 uundværlige vaskeråd.

VÆLG PARFUMEFRI sæbe, når du vasker. De stoffer i vaskemidler, der ofte giver sundhedsproblemer som allergi og hudirritation, er parfume, optisk hvidt og konserveringsmidler. Gå altid efter den nordiske svane eller den europæiske blomst. Vær også opmærksom på, at økologisk vaskemiddel sagtens kan indeholde parfume.

 

BRUG EDDIKE i stedet for skyllemiddel. Skyllemiddel bruges for at gøre tøjet blødt, for at undgå statisk elektricitet og for at gøre det velduftende. Men det indeholder desværre ofte parfume, der er skadeligt for både dig og miljøet. Du kan sagtens bruge ufarvet husholdningseddike i stedet for. Eddike gør, at kalkrester fra vandet og rester af vaskemidlet har nemmere ved at blive skyllet af – og det gør også tøjet blødere, dog ikke helt så blødt som skyllemiddel. Hvis du foretrækker skyllemiddel, så gå altid efter en variant uden parfume.

Annonce

 

DOSER RIGTIGT ved at følge vejledningen bag på sæbeparken. For meget sæbe skader miljøet, og det sætter sig i maskinen og på tøjet.

 

SKRU NED for temperaturen, når du vasker, og spar mange penge om året. T-shirts, trøjer og bukser kan du sagtens vaske ved 20 eller 30 grader, hvis tøjet ikke er meget beskidt. Overvej også, om en udluftning kan gøre det frem for en vask.

 

FÅ HVIDERE tøj ved at vælge vaskepulver i stedet for vaskemiddel. En test i Tænk, Forbrugerrådets medlemsblad, viser, at vaskemiddel i pulverform er bedst til at holde tøjet hvidt og fjerne de problematiske pletter.

 

PAS PÅ dit uldtøj ved at vælge en sæbe med lanolin, som er uldens naturlige fedt. Lanolin bevirker, at ulden bibeholder sin blødhed og ikke tørrer ud.

 

VASK SENGETØJ ved 60 grader, hvis du vil støvmiderne til livs.

 

GØR MASKINEN REN, så du undgår, at den kommer til at lugte sur. Du kan f.eks. tilsætte et brev citronsyre til din vask ca. en gang om måneden eller køre vaskemaskinen igennem med brun sæbe (uden tøj!) en gang imellem. Fjern også de sorte belægninger fra sæbeskuffen og tjek, at der ikke sidder skidt inde i gummiringen.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 08-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!