Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 gode råd: Brug stearinlys med omtanke

Forbrugertip
Stearinlys i stuen kan udsætte dig for en højere luftforurening end en trafikeret vej i myldretiden. Det bedste er at puste dem ud, men hvis du også elsker hyggen ved levende lys, så læs med her.

 

VÆLG fyrfadslys frem for stageeller bloklys, da de udleder færre skadelige partikler. Gå desuden langt uden om duft- og gelelys samt lys med tryk. Om du vælger lys i ren stearin eller ej, gør ikke den store forskel, for levende lys afgiver partikler uanset hvad, de er lavet af.

 

►LÆS MERE: Sunde soyalys giver et bedre indeklima

 

BEGRÆNS mængden af levende lys – det er nok det allerbedste råd. For selvfølgelig skal vi hygge med stearinlys i den mørke tid, men i stedet for at tænde i gangen, på badeværelset, i køkkenet og flere steder i stuen, kan du måske nøjes med to på sofabordet.

 

KLIP vægen ned til maksimalt en centimeter, så soder lyset langt mindre. Og du reducerer desuden risikoen for brand betydeligt.

Annonce

 

STIL ikke levende lys i træk, f.eks. lige foran et utæt vindue, da det bare frigiver endnu mere sod. Omvendt må lyset heller ikke blive afskåret fra at få ilt. Hvis dit bloklys brænder langt ned i midten imellem høje kanter, skal du fjerne kanterne.

 

BRUG en lyseslukker i stedet for at puste lyset ud og luft så ellers ud i ti minutter med gennemtræk. Så sørger du for, at de skadelige partikler ikke bliver i rummet.

 

►SE OGSÅ: Lær at marmorere lys

 

LAD være med at tænde, hvis du har astma eller problemer med lungerne. Vælg i stedet det batteridrevne ”stearinlys”.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 11-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!