Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Få et helt rent køkken

Forbrugertip
Når vi gør hovedrent, springer vi ofte køkkenet over, for vi rydder jo op og tørrer af efter hvert måltid. Alligevel kan det godt betale sig engang at give rummet en rigtig grundig rengøring.

OVN. Den hurtige måde er at smøre ovnen ind i brun sæbe, tænde på 50 grader i en halv time og bagefter rengøre med varmt vand. Du kan også lade være med at tænde ovnen og i stedet lade sæben virke natten over. Husk handsker, når du bruger brun sæbe.KOGEPLADER. Det bedste, du kan gøre, er at fjerne madrester med det samme. Fastbrændt mad er nemlig ret svært at få af igen. Har uheldet været ude, skal du bruge maser af knofedt, men hvordan du tager affære afhænger af hvilken kogeplade, du har. Er den af ældre dato som gaskogeplader eller massekogeplader, må du gerne bruge skurebørsterog skuremiddel, mens du skal være meget mere forsigtig med glaskeramiske og induktionskogeplader.KØLESKAB. Eddike- eller citronvand er faktisk det bedste middel her. Husk at tørre efter med en klud opvredet i rent vand.

Annonce

 

EMHÆTTE. Filtret i emhætten kan blive rigtigt fedtet og ulækkert, og det er derfor vigtigt at vaske det mindst en gang om måneden. Både hvis emhætten skal fungere optimalt, og du vil undgå at dit køkken lugter af friture. Du kan putte filtrene i opvaskemaskinen eller lægge dem i blød en times tid i brændende varmt vand tilsat lidt opvaskemiddel.

 

SKUFFER. Det giver ikke meget mening at vaske dit bestik op for bagefter at putte det ned i en skuffe fuldt med krummer og andet skidt. Derfor skal du huske at gøre bestikbakken, skuffer og skabe rene med jævne mellemrum.

 

MIKROOVN. Sæt en skål med vand og citronsaft eller citronskiver ind på glaspladen, tænd for mikroovnen i nogle minutter, så vandet får lov til at koge. Lad skålen bliver stående derinde i nogle minutter. Herefter er det nemt at tørre snavs og fedt væk med en fugtig klud.VASK. En beskidt vask er et paradis for bakterier, og ofte glemmer vi at gøre den ordentligt rent. Et effektivt middel her er faktisk bagepulver. Opløs bagepulver i lidt vand, og gnid det rundt i hele vasken. Herefter fjerner du det med en ren klud og en blød svamp. Husk at være ekstra grundig omkring afløbet. Her skal du måske bruge en skuresvamp.


Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 12-08-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!