Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gør din cykel forårsklar

Forbrugertip
Du bliver både sundere og gladere, hvis du lader bilen stå på de korte ture og i stedet vælger cyklen. Men efter en vinter med is, sne og vejsalt, trænger din tohjulede helt sikkert til et eftersyn, hvis forårsturen ud i det blå skal glide uden problemer.

PUMP cyklen, det bør du faktisk gøre mindst hver 14 dag, hvis du bruger cyklen dagligt. De fleste cykelhandlere har en elektrisk pumpe ude foran, men en håndpumpe kan også gøre det. Husk ikke at pumpe cyklen alt for hårdt.

 

VASK cyklen ved først at spule den med en vandslange for de værste skidtsamlinger, småsten og jord. Vask herefter stel og fælgene med lidt sulfo blandet op i varmt vand. En tandbørste er rigtig god til de steder, du har svært ved at komme til.

 

RENS cykelkæden, hvis den er fyldt med olie og snavs. Det gør du nemmest ved at afmontere den og lægge den i et bad med terpentin. Lad kæden tørre, før du smører den igen.

 

SMØR også lås, støtteben, bremser, greb og gearvælger.

Annonce

 

DREJ for- og baghjul rundt, de må ikke ekse mere end to millimeter, ellers skal de rettes op hos en cykelmekaniker.

 

TÆND dine lygter for at tjekke, om de kan ses tydeligt på mindst 300 meters afstand, og om de også er synlige fra siden. Forlygten skal lyse hvidt eller gulligt. Forlygter med hvidt lys må gerne blinke, mens forlygter med gulligt lys skal lyse konstant. Baglygten skal lyse rødt og må gerne blinke.

 

TJEK, om bremseklodserne er slidte og skal skiftes, og om de griber fat, som de skal. På alle nye cykler skal der i dag være bremser på begge hjul – det kan enten være to håndbremser eller en fodbremse kombineret med en håndbremse på forhjulet.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 01-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!