Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gør huset efterårsklar

Forbrugertip
Det er nu, du skal gøre dit hus klar til efteråret. Se her, hvordan du bedst sikrer dig mod storm, regn og kulde.

RENS tagrender og nedløbsrør for visne blade og smågrene. Vandet, der lander på taget, skal have fri passage, derfor er det vigtigt, at tagrender og nedløbsrør ikke er stoppet til. Heldigvis er det ret nemt at ordne.

TÆND alle radiatorer og mærk, om de varmer ordentligt. Gør de ikke det, kan det være en god idé at få fat i en vvs’er, inden kulden for alvor sætter ind. Husk, at hvis du gerne vil spare på varmen, skal alle radiatorer i huset være tændt. Du vinder ikke noget ved at slukke for én og lade en anden køre for fuld drøn.

PAS på løse tagsten. Efterårsstormene kan give store skader på dit hus, hvis taget ikke er i orden. Derfor bør du se efter, om der er løse tagsten på taget. En tagmand eller en tømrer kan hjælpe med at udskifte eller fastgøre tagstenene, hvis du ikke selv kan.

MAL træværket udendørs, hvis du ikke nåede det i sommer. Et par varme efterårsdage kan sagtens bruges, bare du tjekker, at træet er helt tørt først, og at det ikke regner de efterfølgende dage.

TJEK, at alle pærer i husets lamper virker. Om sommeren lægger du ikke så meget mærke til, om der er sprunget en pære eller to, men når mørket sætter ind, kan det være virkelig generende. De nye LED-pærer er dyre, men meget energivenlige og tænder – i modsætning til traditionelle sparepærer – for fuld styrke med det samme. De giver desuden et varmt, hvidt lys.

OG NU DU ER I GANG, kan du også lige så godt give din cykel et efterårstjek: pump dækkene, smør kæden, tjek, om gear og bremser virker, og rengør cyklen grundigt.

Annonce
Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 23-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!