Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gør huset forårsklar

Forbrugertip
Nu er der endelig forår i luften, og hvad er så mere nærliggende end at give huset en ekstra kærlig hånd? Her får du 6 gode råd til hvordan.

START MED TAGET, som har været udsat for regn, sne, is, blæst og kulde igennem hele vinteren. Tjek, om alle tagsten er intakte og ligger korrekt. Der kan sagtens smutte en tagsten ned i tagrenden, når det blæser. Herefter kan du rense tagrenden for blade, mos, sten og smågrene.

 

GÅ EN TUR rundt om huset for at tjekke vinduerne – skal de males, lukker de helt tæt, hvordan har træværket det? I samme ombæring kan du holde øje med, om der er revner, sprækker, misfarvninger, skjolder, frostskader eller løst puds i gavl, facade eller sokkel.

 

SE OGSÅ: Læsernes bedste råd - Nem & billig rengøring med citron

 

TJEK FOR FUGT ved at gennemgå alle vægge omhyggeligt. Flyt møblerne ud midt på gulvet, og vær især opmærksom på alle hjørner. Gennemgå også kælderen. Mange ældre kældre er fugtige, men det er vigtigt at være opmærksom på, om fugten breder sig, eller om der kommer skimmelsvamp. Små fugtpletter kan du prøve at fjerne med Rodalon. Sørg også for regelmæssig udluftning, og at gulve og vægge i kælderen ikke bliver plastret til med møbler eller tæpper.

Annonce

 

FIK DU SET: Verdens sødeste rengøringsassistenter på fire ben

 

FEJ TERRASSEN, og rengør den eventuelt for alger. Det kan du gøre med en stiv kost, varmt vand og masser af knofedt. Du kan eventuelt supplere med brun sæbe eller træsæbe. Du kan også spule algerne væk eller give dem en omgang algefjerner.

 

VASK VINDUER både indvendigt og udvendigt. Efter en lang vinter med sne, regn og slud trænger de sikkert til at blive gjort rene. En god hjemmelavet blanding til vinduesvask er 5 liter lunkent vand, 1 spsk. opvaskemiddel og 1 deciliter husholdningseddike – det binder kalken i vandet, så det ikke sætter sig som striber eller pletter på ruden efter vask.

 

GØR RENT alle de steder, du har overset i vinterens mørke: Støvsug lofter og møbler, vask alle paneler, og giv skifterammerne en omgang. Rengør også radiatorerne for støv, du gør det lettest med en såkaldt radiatorbørste.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 25-03-2014