Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: 6 spareråd til dit køleskab

Forbrugertip
Her får du 6 gode råd til, hvordan du sparer på elforbruget på dit køleskab.

1. TEMPERATUR. Der skal være tre til fem grader i et køleskab. For hver grad du sænker temperaturen under fem grader, stiger elforbruget med fem procent. Mål temperaturen med et glas vand med et termometer i midt i køleskabet. Temperaturen i vandet må ikke komme under nul grader, så er køleskabet for koldt.


2. VENTILATION. Er der frit bag køleskabet? Det skal kunne komme af med varmen på bagsiden, og derfor skal der være nogle centimeters afstand til væggen. Støv kondensatoren af jævnligt – det mindsker strømforbruget, fordi støv holder på varmen.


3. TÆTSLUTTENDE DØR. Vær opmærksom på, at listen på døren er uskadt og slutter til hele vejen rundt, så kulden ikke strømmer ud. Test eventuelt med et stykke papir, som du sætter i klemme i køleskabsdøren. Papiret skal blive siddende, når du lukker.

Annonce


4. UDNYT KULDEN. Der er typisk koldest nederst og bagerst i køleskabet. Udnyt det, når du placerer madvarerne, så du får det optimale ud af energiforbruget og øger madvarernes holdbarhed.

 

5. OPTØNING. Ikke alene er det mest hygiejnisk at tø frosne varer op i køleskabet frem for på køkkenbordet, det sparer også på strømmen. For hvert kilo frossent kød, du tør op i køleskabet, får du en times elforbrug forærende.


6. AFKØLING AF MAD. Lad aftensmadrester køle en anelse af, inden du sætter dem i køleskabet. Varm mad stjæler energi fra køleskabet. Når det bliver koldere, kan du sætte maden til a–fkøling i en kasse udenfor, inden den kommer i køleskabet. Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at du højst lader mad stå på køkkenbordet i en halv time.


Kilder: sparenergi.dk m.—fl.

 

LÆS OGSÅ: 7 smutveje til et rent badeværelse

LÆS OGSÅ: 8 uundværlige malertips

LÆS OGSÅ: 5 tips til at vælge mobilabonnement

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 25-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!