Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Brug den rigtige emballage

Forbrugertip
Hvordan må du egentlig bruge sølvpapir, affaldsposer, køkkenruller, fryseposer og lignende i dit køkken?

SØLVPAPIR, stanniol eller aluminiumsfolie må du ikke bruge til sure fødevarer som f.eks. syltede rødbeder eller agurker. De opløser nemlig aluminium, som på den måde ender i maden. Vær desuden opmærksom på, at sølvpapir er meget dårligt for miljøet.

 

AFFALDSPOSER og bæreposer må ikke bruges til fødevarer. Det skyldes, at de kan være lavet af genbrugsplast, der bl.a. kan indeholde ftalater, som gør plasten blød, men som ikke bør være i kontakt med mad.

 

KØKKENRULLER fremstillet af genbrugspapir er hensigtsmæssige for miljøet, men de må ikke komme i kontakt med fødevarer. Du kan altså ikke lade din bacon tørre på papiret, for det kan indeholde tryksværte eller anden kemi.


HUSHOLDNINGSFILM er velegnet til at pakke de ‡fleste madvarer ind i, både når de skal på køl, eller hvis de skal med på madpakke. Men lad være med at putte det i fryseren eller i mikroovnen.

Annonce


FRYSEPOSER kan du roligt bruge til madvarer, både til opbevaring i køleskab og fryser.


ISBØTTER bruger rigtig mange til opbevaring af mad. Den varme kødsovs bliver hældt over i bøtten og gemt til næste dag, eller den bliver frosset ned. Men emballagen er udelukkende fremstillet til kolde mejeriprodukter og derfor ikke testet på varmt mad.

 

KIG EFTER glas- og gaffelsymbolet, som nogle plastposer, køkkenredskaber, fade osv. er mærket med. Symbolet viser, at emballagen er egnet til kontakt med fødevarer. Men da det ikke er et krav, at producenten skal mærke med symbolet, er det vigtigt, at du læser den anvisning, der følger med produktet. Hvis der er begrænsninger i forhold til, hvad emballagen kan bruges til, skal det stå på indpakningen.


Kilde: Danmark Sygeforsikring

 

LÆS OGSÅ: Guide: 6 myter i husholdningen

LÆS OGSÅ: 9 tips til din digitale sikkerhed

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive køresyg

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 10-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!