Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Få haven sikkert gennem ferien

Forbrugertip
Hvad er det smarteste man kan gøre, når man skal slå græsset, så nye afgrøder, beskære planter og vande stueplanter, krukker og drivhus lige inden man tager på ferie?

►„ GRÆSPLÆNE. Meget kortklippet græs vil reagere med kraft…ig vækst som overlevelsesrefl‡eks. Klip i stedet plænen middelhøjt, dagen før du tager på ferie. Undlad at gøde græsset de sidste tre-fi‰re uger før ferien.


„► SÅNING. Så ikke ny salat i juni, hvis du er på ferie i august. Salat vokser på seks-otte uger og bør jo ikke være høstklar, mens du er væk. Tilsvarende med andre afgrøder. Se voksetiden på frøposerne. Hvis du er væk længe, kan du bruge sorter, der kan høstes senere på sæsonen, for eksempel eft…erårshindbær.


„► BEDE. Sørg for, at der er så lidt bar jord som muligt i din bede. Jo mere fri jord du e…fterlader, des bedre vilkår får ukrudtet, mens du er væk.

 

BESKÆRING. Bind stauder og klatrerosers lange skud op, og klip gerne roserne før ferien, så de sætter nye knopper og er fuld af smukke blomster, når du kommer hjem igen.

Annonce


„► KRUKKER. Spørg din nabo, om han eller hun vil vande. Saml krukkerne, så det bliver nemmere, og sæt dem lidt i skygge, så de kan klare sig med mindre vand – men aldrig under halvtaget; lad dem få glæde af eventuel regn. Har du for mange krukker til, at du vil belemre naboen med dem, kan et vandingssystem være løsningen. Vent ikke med at rulle anlægget ud, til to minutter før du skal af sted. Brug en uge på at indstille vandingsintervallerne til planternes behov.


„► STUEPLANTER. Bed naboen om hjælp med vandingen, og sæt eventuelt dine potter i køkkenvasken eller i små klynger nær vandhanen, så opgaven bliver nemmere for din hjælper.


„► DRIVHUS. Er du væk en uge, så plant afgrøderne direkte i drivhusets jord, og vand godt før ferien, så planterne har mulighed for selv at få nok vand. Åbn vinduer og dør for at holde varmen nede. Er du væk i to-tre uger, må du få naboen til at vande en eller to gange pr. uge. Inviter ham eller hende til at plukke bær og høste grønt i drivhuset som tak for hjælpen.

 

Kilde: Plantorama

 

LÆS OGSÅ: Undgå ulykker i haven

LÆS OGSÅ: Slip af med havens 5 fjender

LÆS OGSÅ: Hvad må du egentlig i din have?

Tekst: Louise Mørup Sonne
Illustreret af: Alamy
Publiceret: 30-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!