Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Få skik på dit energiforbrug

2
Forbrugertip
Her får du 6 gode råd til, hvordan du får skik på dit energiforbrug.

FÅ OVERBLIK. Op mod en tredjedel af danskerne har ikke overblik over husstandens energiforbrug. Uden overblik ved man ikke, hvor man skal sætte ind, og det kan resultere i en unødig høj post i budgettet, der i forvejen løber op imellem 9.000 og 12.000 kroner årligt for en gennemsnitlig familie.BRUG EN ENERGIRÅDGIVER. Hvis du har stirret dig blind på elregningen, eller forbruget er løbet løbsk, så kontakt dit energiselskab. Flere selskaber tilbyder en uvildig konsultation hos en rådgiver, som kan give gode råd til energiforbruget. Der kan være en del at spare ved at følge disse råd.BRUG FACEBOOK. Følg dit energiselskabpå de sociale medier. På Facebook deler energiselskaberne ofte simple og sæsonaktuelle råd til energiforbruget, og du kan selv dele erfaringer med andre forbrugere eller søge råd til konkrete udfordringer.

AnnonceFØLG DIT FORBRUG. Hos flere energiselskaber er det muligt at følge dit energiforbrug via apps til din smartphone. Du kan for eksempel oprette en energialarm, så du straks får besked, hvis familiens energiforbrug pludselig løber løbsk eller overstiger en bestemt grænse.

 

AFLÆS MÅLERNE. Gør det til en vaneat aflæse el-, vand- og varmemåleren regelmæssigt – helst en fast ugedag. Alle undersøgelser viser, at en større bevidsthed om ens forbrug er en forudsætning for at kunne gøre noget ved det.GØR BESPARELSEN SYNLIG. Det er svært at forholde sig til en besparelse i kilowatt-timer (kWh), særligt for børn og unge. Omregn derfor det sparede til kroner og øre, og tal om, hvad familien kan få i stedet. Måske et klækkeligt tilskud til næste ferie, en tur på restaurant eller noget tredje. Gennemsnitligt svarer en kWh til to kroner.

 

Kilde: Energirådgiver i NRGi Benny Hebsgaard

 

LÆS OGSÅ: Guide: Lær at prutte om prisen

LÆS OGSÅ: 8 ting, du kan bruge kaffegrums til

LÆS OGSÅ: Guide: 5 råd til sikker nethandel

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 29-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
4 okt 2016 15:19

Det var en super guide. Mange tak for det. Nu går jeg selv meget op i at spare penge, da jeg i tidens løb har taget utallige kviklån (primært gennem kviklånet.dk), og derfor tænker jeg nu over, hvordan jeg bedst muligt kan spare penge. Det er nogle fine guides i har også i forhold til besparelse af andre ting.

Tak!

Mvh
Mikkel

2 jan 2017 20:20

Det er faktisk slet ikke så svært, at gøre sit energi forbrug væsentlig lavere, har man fx. gamle gløde pærer i alle sine lamper, så ligger der her en lille guldgruppe og venter hvis man udskifter disse med LED versioner.

Har man el-varme, så er det et godt tip at få installeret en luft-til-luft varmepumpe, som kan reducere energiforbrugt helt op til 4 gange. Faktisk findes der en rigtig god guide på nettet til netop varmepumper, den finder du på varmepumpe-guide.dk

Mvh
Tim Petersson

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!