Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Fjern sommerens pletter

Forbrugertip
Hvordan slipper man af med pletter af græs, jordbær, olie, ketchup, solcreme, deodorant og rødvin?

►‚ GRÆS giver oftƒe trælse mærker på børnenes tøj. Hæld glycerin på, indtil pletten er våd. Lad det virke i et kvarter, og vask hereƒfter tøjet normalt. Du kan også prøve at smøre farveløs tandpasta på pletten.


‚► JORDBÆRPLETTER skal straks skylles igennem med lunkent vand. Herefter vasker du pletten med en klud med blandingen en deciliter citronsyre til ni deciliter varmt vand.


►‚ OLIE på buksebenet fra cykelkæden fjˆerner du nemt ved at duppe pletten med lidt rensebenzin eller motorrens. Gentag behandlingen, til pletten er væk, og vask bukserne som normalt.


‚► KETCHUP og grillpølser hører sammen, men sker det, at et stænk ender på den hvide sommerkjole, skal du have fat i lidt ufarvet opvaskemiddel. Dup det på pletten, kom tøjet i en luƒtæt pose i et par timer, og vask det dereƒfter som normalt.

Annonce


►‚ SOLCREME skal helst ikke i kontakt med tøjet, da det kan give grimme pletter. Har uheldet været ude, kan du smøre rigeligt med ‹ydende vaskemiddel (til kulørte tekstiler) direkte på pletten og lade det virke natten over, før du vasker tøjet som normalt.


►‚ DEODORANTEN bliver brugt ‹flittigt i sommervarmen, og sammen med sved kan den give grimme skjolder. Fjern dem med lys eddike, som du blander i en balje med fire dele lunkent vand. Læg pletten i blød, eller dyp blandingen på skjolderne med en bomuldsklud. Vask hereftƒer i vaskemaskinen.

 

►‚ RØDVIN skal der til i ferien, og spilder du på tøjet, gælder det om at være hurtig: Skyl straks pletten med danskvand, og sug vandet op med køkkenrulle. Gentag ‹flere gange.

 

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du af med hjemmets dårlige lugte

LÆS OGSÅ: 6 gode råd, når du stryger tøj

LÆS OGSÅ: 4 trin: Få ovnen helt ren

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 23-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!