Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Fyld opvaskemaskinen rigtigt

Forbrugertip
Hvilken vej skal knive og gafler egentlig vende i opvaskemaskinen? Er det nødvendigt at skylle af først? Få svarene og andre gode råd her.

►„ SÆT BESTIKKET OPAD. Skeer, gafl…er og knive bliver renest, hvis de vender opad i bestikkurven, så det stykke, man har i munden eller maden, peger op. Skarpe knive bør vende med bladet nedad – ikke fordi de bliver mere rene, men fordi man kan skære sig på dem.


„► DROP AFSKYLNINGEN. Det er ikke nødvendigt at skylle med nyere opvaskemaskiner, men madrester skrabes af, så de ikke sætter sig i fi‰ltrene. Dog er det en god idé at skylle ketchup og sennep af bestikket; disse fødevarer har et højt syreindhold, som 'ætser' stålet på knive og gafl…er, hvis det står i længere tid. Ætsningen fører til, at det rustfri stål mister rustfriheden, og at rustpletter transporteres rundt i maskinen og sætter sig på andre dele, såkaldt …flyverust.

Annonce


„► LUK LÅGEN Inden maskinen er fyldt, bør du sørge for at holde lågen lukket imellem fyldningerne. På den måde forhindrer du snavs og madrester i at tørre ind, fordi det fugtige miljø bevares. Hvis maskinen skal stå i længere tid med snavset service, er
det smart at bruge skylleprogrammet. Det bruger cirka ‰fire liter vand – det samme bruger du nemt på en afskylning under rindende vand fra hanen.


„► UNDGÅ AT PROPPE. Bestik, service og køkkengrej bliver renest – og der kan være mest i maskinen – hvis du udnytter kurvenes indretning: Placér tallerkner i lige rækker mellem pindene, udnyt de åbne rum mellem pindene til at sætte …ere tallerkner eller spækbrædder på højkant, placér kopper, glas og skåle både under og over kophylderne, og læg langskaftede grydeskeer og salatsæt mellem rækkerne af glas. Kopper, skåle og glas skal stå med bunden i vejret og så skråt som muligt. Du kan også fylde opvaskemaskinen mere tilfældigt – men undgå, at de enkelte dele dækker for hinanden, så vand og sæbe kan ramme hele vejen rundt.

 

Kilde: Electrolux

 

LÆS OGSÅ: Få rene vinduer helt uden striber

LÆS OGSÅ: 6 ting, du glemmer at rengøre

LÆS OGSÅ: Brug den rigtige emballage

 

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 07-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!