Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Kend dit æg

Forbrugertip
Buræg, skrabeæg, frilandsæg eller økologiske æg...hvad er forskellen egentlig, og er det muligt at kende de forskellige typer æg fra hinanden?

► BURÆG er en fælles betegnelse for de æg, der kommer fra høns, som lever i små ƒflokke i bure med op til ti høns i hvert bur. Der må være 13 høns pr. kvadratmeter. Der skal være reder og siddepinde i burene, og hønsene skal have mulighed for at sandbade, men de kommer aldrig ud i det fri.


► SKRABEÆG. Hønsene går i store flƒokke uden nogen øvre grænse for, hvor mange, der må være. I praksis kan der være op til 17.000 høns i en stald, men der må dog ikke være mere end 9 høns pr. kvadratmeter. Stalden skal være indrettet med reder og siddepinde. Hønsene har ikke adgang til udendørs arealer.


► FRILANDSÆG kommer fra høns, der går i en stald uden øvre grænse for, hvor mange, der må være. Men i modsætning til "skrabehønsene" har de adgang til frisk lu‹ft – mindst Žfire kvadratmeter pr. høne. De har også reder og sidepinde og strøelse.

Annonce


► ØKOLOGISKE ÆG. Ifølge Dyrenes Beskyttelse har de økologiske høns det bedst. Hønsene går i flƒokke med højest 3.000 i hver. Der må være seks høns pr. kvadratmeter og de har adgang til siddepinde, reder, udearealer og økologisk grovfoder. Hønsegården skal desuden være dækket af græs eller anden vegetation.


► TJEK KODEN. Alle æg har en kode påtrykt, og første ciffer i koden viser, hvad slags æg, det er. 0 = med økoæg, 1 = frilandsæg, 2 = skrabeæg, 3 = buræg.

 

SE OGSÅ: Guide: Hvad må du egentlig i din have?

SE OGSÅ: Guide: 6 ting, du glemmer at rengøre

SE OGSÅ: 6 tips til den perfekte støvsugning

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 07-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!