Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Lær at prutte om prisen

2
Forbrugertip
Det betaler sig at prutte om alt fra tandlægeregningen til dit fitnessabonnement. 70-80 procent af dem, der forsøger at forhandle priser, har held med sig. Fat mod og begynd!

TAG MOD TIL DIG. Det betaler sig at prutte om alt fra tandlægeregningen til dit fitnessabonnement. 70-80 procent af dem, der forsøger at forhandle priser, har held med sig. Fat mod og begynd!TJEK PRISER. Undersøg på nettet forskellige priser for en vare eller ydelse, og beslut dig for en rabat, du vil gå efter. Det er lettere at stå fast, hvis du på forhånd har sat dig for, at en vaskemaskine til 4.200 kroner skal hentes hjem for 4.000 kroner.FIND EN ANSVARLIG. Ikke alle ekspedienter i en butik må give rabat. Sørg for at finde en sælger med bemyndigelse, spørg, hvor meget rabat du kan få, og lad dig ikke slå ud af et indledende afslag. Du skal ikke spørge, om du kan få rabat. Det er for let at svare nej til.

Annonce

 

► HAV GLIMT I ØJET. Vær positiv og imødekommende med et glimt i øjet. Det opnår du langt mest med. Spørg om priser på tilsvarende produkter, og nævn de priser, du har researchet dig frem til hos konkurrenter.

 

► UDNYT MÆNGDERABAT OG FEJL. Køber du mere end én ting, bør du altid forsøge at få en pakkepris. Det samme gælder, hvis du kan finde en lille fejl på din vare: en løs knap på en bluse eller en lille ridse i lakken på en cykel. Der skal ikke meget til.BRUG UDSALGSARGUMENTET. Hvis butikken har andre varer på udsalg, kan du altid høre, om ikke udsalget smitter lidt af på din vare. Det samme gælder, hvis du kommer lige efter udsalgsstop – så må de kunne forlænge lidt!TÆNK FREMAD. Lykkes det dig at få pruttet prisen ned, så husk stedet, så du senere kan henvise til, at du tidligere har fået rabat. Som trofast kunde må du kunne få den gode behandling igen.

 

Kilde: forbrug.dk

 

LÆS OGSÅ: 8 ting, du kan bruge kaffegrums til

LÆS OGSÅ: Guide: 5 råd til sikker nethandel

LÆS OGSÅ: Guide: Spar på madbudgettet

 

 

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 22-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
20 jun 2016 11:34

Jeg finder særligt det første råd brugbart (Tag mod til dig). Som I skriver så får man rabat 70/80 procent af steder, og det lykkes altså ikke hver gang. Så giv ikke op selvom de første steder afviser dig og ikke lytter på dine argumenter.

Det kræver træning og viljen til at forsøge sig igen, selvom du får afvisninger.

Mvh

Bente (Moneybanker.dk)

16 sep 2016 14:41

Som Bente nævner er det vigtigste jo, at man tager mod til sig. På den måde lærer man sine egne tricks til at spare penge på lån. Synes dog også, at der kan være grænser for hvad man kan tillade sig. Eksempelvis var jeg engang ude for, at en pensionist, der allerede havde fået grupperabat på en adgangsbillet til 20 kr. spurgte om der var rabt for pensionister. Det var for meget.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!