Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Sådan slipper du af med hjemmets dårlige lugte

Forbrugertip
Er du heller ikke glad for lugten af sure sko, kloak, svedigt træningstøj, gammelt tobaksrøg, mados og køleskabslugt? Her får du nogle gode råd til, hvordan du slipper af med hjemmets dårlige lugte.

Sure sko. Hvis du putter skoene i fryseren natten over, dør de bakterier, som forsager lugten. Du kan også drysse en teskefuld bagepulver i hver sko og lade dem stå natten over. Støvsug bagepulveret op dagen efter.

 

Kloaklugt fra afløbet kan du ofte klare ved at hælde kogende vand ned i afløbet. Det dræber bakterierne og fjerner i de fleste tilfælde også propper af hår og sæberester. Virker det kogende vand ikke, kan du hælde en halv kop natron ned i afløbet efterfulgt af en kop eddike. Når skummet aftager, skal du skylle efter med varmt eller kogende vand. Vent fem minutter, og skyl så med koldt vand. Du skal selvfølgelig også fjerne hår og andet snavs fra afløbet med jævne mellemrum.

 

Annonce

Svedigt træningstøj kan blive ved med at lugte surt efter vask. Du kan købe specielle vaskemidler, der bekæmper lugtmolekylerne, men du kan også lægge tøjet i blød i ufarvet eddike og lunkent vand. Halvt af hvert. Lad det ligge i et par timer, og vask det så i vaskemaskinen.

 

Gammelt tobaksrøg. Efter en fest eller efter besøg af storrygende faster Oda kan stuen lugte af tobaksrøg i flere dage. Du slipper for lugten ved at lufte ud med gennemtræk flere gange i løbet af dagen og ved at stille en skål eller to med eddike i rummet.

 

Mados slipper du selvfølgelig delvist for, hvis du tænder emhætten, når du laver mad. Lad være med samtidig at åbne et vindue, men luft ud, når du er færdig med madlavningen. Det er også en god idé at lade emhætten køre i et par minutter efter, du har slukket for kødgryderne. Husk at gøre emhætten ren en gang imellem – så virker den bedst.

 

Køleskabslugt. Hvis det lugter dårligt, hver gang du åbner køleskabet, kan du først og fremmest rengøre det med vand tilsat lidt husholdningseddike og citronsaft. Herefter kan du sætte et lille glas med kaffegrums ind i køleskabet. Det tager den dårlige lugt.

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 19-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!