Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Sådan tørrer du dit tøj

1
Forbrugertip
Hvor er det bedste sted, du kan vælge at tørre dit tøj? Udenfor, i tørretumbleren, på badeværelset, i kælderen, i stuen eller soveværelset?

UDENFOR er det bedste sted at tørre tøj, både af hensyn til pengepungen og miljøet. En familie på to voksne og to børn kan spare op til 1.500 kroner og 380 kilo CO2 om året, hvis de vælger tørresnoren frem for tørretumbleren. Du tørrer bedst dit tøj et luftŠigt sted, som ikke ligger i direkte sollys. Det kan nemlig a‹fblege tøjet. På dage, hvor luŠftfugtigheden er meget høj, kan det dog være næsten umuligt at få tøjet tørt udenfor.


► TØRRETUMBLEREN koster en del i strøm, men er god for dit indeklima, så derfor er den også velegnet, når du skal have helt tørt tøj. Bare husk på, at alt tøj ikke egner sig til en tur i tumbleren, og at det derfor er en rigtig god idé at kigge på vaskeanvisningen. En prik i en cirkel betyder, at tøjet kan tørres i tumbler – men ved lav temperatur. To prikker i cirklen og du må tørre tøjet ved almindelig temperatur i en tumbler. Er der et kryds over cirklen, der er inde i en fi”rkant, må tøjet ikke tørres i tumbler.

Annonce


► BADEVÆRELSET er det bedste rum, hvis du er nødt til at tørre tøj indendørs. Materialerne her kan nemlig holde til fugten. Bare husk at lukke døren til badeværelset og luŠfte godt ud imens eller før og eŠfter.

 

► KÆLDEREN kan også bruges, hvis den er ordentligt opvarmet, og der er god luŠftcirkulation dernede. Men også her gælder det, at regelmæssig udluftŠning er vigtigt, så fugten ikke bliver i boligen.


► STUEN OG SOVEVÆRELSET må du derimod aldrig tørre tøj i, for møbler, tæpper osv. vil suge fugten til sig. Desuden er der heller ikke ordentlig udluftŠning i en stue eller i et soveværelse, og du risikerer derfor at få et usundt indeklima.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan slipper du af med hjemmets dårlige lugte

LÆS OGSÅ: Guide: Undgå ulykker i haven

LÆS OGSÅ: Guide: Slip af med havens 5 fjender

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 26-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
16 jul 2016 13:44

Fine ideer. Jeg har netop hjulpet til med research på dette indlæg hos Bolig Journalen, som også har nogle gode ideer til hvad man gør, når man bor i en lille lejlighed, og ikke har plads til tørrestativer. 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!