Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Slip af med havens 5 fjender

Forbrugertip
Sådan bekæmper du skvalderkål, sneskimmel, dræbersnegle, bladlus og muldvarper.

1. Skvalderkål kan du vælge at acceptere i nogle områder, f.eks. under hækken, og bekæmpe den andre steder. Du kan komme den til livs på flere måder, men en effektiv metode er at grave bedet igennem og fjerne så meget skvalderkål samt rødder som muligt. Når skvalderkålen begynder at komme op igen, kan du med jævne mellemrum give den en tur med skuffejernet. I bedet kan du desuden plante store stauder eller bølgekronet storkenæb.

 

2. Sneskimmel ligner spindelvæv på din græsplæne, og det er nu, du skal sætte ind, hvis din græsplæne skal blive sommerklar. Tag en gummirive og riv det døde græs væk. Bland lige dele muldjord og groft grus samt et par håndfulde græsfrø og et par håndfulde plænegødning. Smid blandingen på de angrebne steder, og træd den godt ned.

Annonce

 

3. Dræbersnegle kan du slippe helt for, hvis du bekæmper dem om foråret, hvor de endnu er små og ikke har lagt æg. Du afliver dem ved at klippe eller hakke dem over med en spade lige bag sneglens hoved.

 

4. Bladlus gør skade på planterne, fordi de stikker et tyndt "sugerør" ind i plantens celler for at suge plantesaften til sig. Cellen dør efter stikket. Det er ikke en god idé at bruge gift, da det også tager livet af andre insekter, som ikke gør skade. I stedet kan du spule planterne med haveslangen et par gange om ugen. Bladlus kan også fjernes med naturens egen hjælp – mariehøns og mange andre små insekter spiser bladlus.

 

5. Muldvarper. En fælde er det mest effektive, men mange bryder sig ikke om at skulle tage livet af det lille dyr. Som alternativ findes der forskellige produkter, som udsender dufte, muldvarperne ikke kan lide. Endelig kan du også vælge at acceptere havens nye beboer. Den er nemlig som sådan ikke et skadedyr.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Gør garderoben forårsklar

LÆS OGSÅ: Få rene vinduer helt uden striber

LÆS OGSÅ: 6 tips til en helt ren seng

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 05-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!