Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Undgå ulykker i haven

1
Forbrugertip
Her får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du opholder dig ude i haven.

► Trampolinen. Hvert år kommer 8.300 børn til skade på trampolinen, og også legesyge voksne risikerer at ende med et brækket ben eller en øm ryg e…fter hopperiet. Hvis du overholder trampolin-reglerne, minimerer du dog risikoen for ulykker betydeligt: Hop altid én ad gangen, brug sikkerhedsnet, slå aldrig saltomortaler, børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen og husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt.


► Ukrudtsbrænderen er skyld i ca. 200 brande om året, fordi den let kommer for tæt på tørt græs eller buskads, viser tal fra Beredskabsstyrelsen. Du undgår det ved at svitse ukrudtet i stedet for at brænde det, holde brænderen væk fra tør bevoksning, bevare en god afstand til bygninger, biler og plankeværk samt holde øje med glemte gløder.

Annonce


► Bålet. Både af hensyn til miljøet og sikkerheden gælder der nogle klare regler, hvis du gerne vil tænde bål i haven. Bålet må højst være 120 cm i diameter, hvis du bor i et tætbefolket område. Der skal desuden være ti meter til huse med hårdt tag samt 15 meter til brændbare markafgrøder, bygninger med let antændeligt tag, nåletræsbevoksninger og større oplag af træ, brændbar emballage, brandfarlige væsker o.lign.


► Haveredskaberne. Grensakse, river, haveslanger, trillebøre og kædesave har for alvor indtaget de danske haver – og en gang imellem går det desværre galt. Hvert år sker der ca. 4.000 ulykker med haveredskaber. Du kan undgå mange af dem ved at huske havehandsker og arbejdstøj frem for shorts og T-shirt. Hold altid på motorsaven og øksen med to hænder.

 

► Stigen. Skadestuestatistikken fortæller, at stigen er det farligste haveredskab. Og mange af ulykkerne opstår, fordi folk står øverst på stigen, eller fordi de forsøger at række ud e…er noget, der er for langt væk. Stå derfor ikke på de øverste trin, hvor du ikke har noget at holde fast i. Hvis stigen står et sted, hvor underlaget ikke er helt plant, er det en god idé at få en voksen til at holde stigen imens. Begræns også tiden på stigen til maksimalt 30 minutter ad gangen, da det er hårdt arbejde for især din ryg.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Slip af med havens 5 fjender

LÆS OGSÅ: Guide: Gør garderoben forårsklar

LÆS OGSÅ: Få rene vinduer helt uden striber

 

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 12-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
5 okt 2015 17:29

Til punketet omkring stigen kan det tilføjes, at her hvor efteråret er over os, så er det højseason for folk der kommer til skade ved at rense tagrender. Derfor vil jeg gerne dele dette tick med alle som påtænker at kravle højt op på stigen for at rense tagrender:

Find en 1,5 liters colaflaske (Pepsi går også an). Læg flasken i den ene ende af tagrenden og skub så flasken med en lang pind ned igennem tagrenden. På den måde skubber du skidtet nemt væk og du skal ikke stå og balancere på stigen med en spand, ske og vandslange. Godt nok skal du op på stigen, men du flytter den ikke nær så meget, så du har bedre tid til at finde et godt og sikkert sted at stille den :-)

Mvh Netkongen, ekspert i rensning af tagrender

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!