Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Op på mærkerne: 7 forbrugsmærker, du må kende

Forbrugertip
Shampoo, rugbrød, maling, bleer og tøj – rigtig mange produkter bliver i dag mærket med forskellige symboler lige fra en svane til et nøglehul. Men hvad betyder mærkerne egentlig? Vi har fundet syv, du bare må kende.

 

 

NØGLEHULSMÆRKET er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der gør det nemmere for dig at finde sunde varer på hylderne i supermarkedet. Madvarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre. F.eks. må der i mælk og syrnede mælkeprodukter højst være 0,7 gram fedt pr. 100 gram.

 

 

FULDKORNSLOGOET sikrer dig en vare med masser af det sunde fuldkorn. Helt konkret betyder det, at alle kornets dele er med, også kim og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Når du køber brød, pasta, ris, knækbrød, morgenmadsprodukter osv., kan det godt betale sig at kigge efter det orange mærke. 

 

Annonce

 

Ø-MÆRKET fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, som har haft med det økologiske produkt at gøre. For at en madvare kan kalde sig økologisk, skal den desuden leve op til en række krav, f.eks. skal den være fremstillet af råvarer fra et økologisk landbrug, som ikke anvender kunstgødning.

 

DEN BLÅ KRANS er Astma-Allergi Danmarks mærke, som sikrer dig, at produktet giver minimal risiko for udvikling af allergi, eksem og hudirritation. Det betyder f.eks., at varerne ikke indeholder parfume og farvestoffer. De kan dog godt indeholde parabener, så længe de ikke virker hormonforstyrrende.

 

 

SVANEMÆRKET er det nordiske miljømærke, som sikrer dig, at produkterne er blandt de mindst miljøbelastende af sin slags, samtidig med at kvaliteten skal være i top. Her er der også fokus på sundheden, og varen må f.eks. ikke indeholde hormonforstyrrende stoffer. Men parfume er tilladt i nogle typer produkter.

 

 

E-MÆRKET skal du kigge efter, når du handler på danske hjemmesider. Det er nemlig din garanti for en sikker nethandel.

 

 

 

 

 

BLOMSTEN opfylder næsten samme miljøkrav som svanemærket, og det kan være en god idé at kigge efter mærket på f.eks. maling, plejeprodukter og tøj.

 

 

Tekst: Julie Svarrer
Publiceret: 07-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

28 nov 2016 13:18

Det er så vanvittig vigt at kende disse mærker, jeg mener ikke mange har helt styr på dem, og derfor virker det ikke. Jeg ville gerne se flere kampanger hvor der blev sat mere fokus på hvordan disse mærker kan bruges, forleden så jeg en fra en anden side hvor de både gennemgik mærkerne og lavede en guide til mærekernes bæredygtighed

 

Den var nem og overskuelig, og vi vil kilart hænge den op herhjemme, så børnene også kan lære hvad der virker og hvad der ikke virker. 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!