Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Så mange penge bruger danskerne på julen

Forbrugertip
Har du brugt lidt ekstra penge her i julemåneden? Så er du ikke den eneste, ifølge tal fra Danmark Statistik. Vi undersøger, hvor mange penge danskerne bruger på julen.

Danmark Statistik har undersøgt, hvor mange penge danskerne bruger på julen, og i den forbindelse er der kommet nogle ret sjove tal frem. Vi danskere bruger f.eks. 10 kroner i gennemsnit på sild i alle måneder undtagen december, hvor udgifterne til den marinerede udgave stiger til 33 kroner.

 

Et andet sted, hvor pengeforbruget stiger gevaldigt, er ved indkøb af rå marcipan og konfektmasse. Her hopper udgifterne fra tre kroner i årets øvrige 11 måneder til 16 kroner i julemåneden. Det er mere end en femdobling!

 

Når det kommer til gæs og ænder, så stiger udgifterne til de spiselige hovedpersoner fra tre til 18 kroner, når vi snakker om de frosne udgaver. Stigningen i forbruget af flæskesteg, rullesteg og pålæg er dog begrænset til mindre end en krone.

Annonce

 

Som prikken over i’et, så stiger udgifterne til ris a la mande og risengrød fra to til ni kroner i måneden op til jul.

 

Helt overordnet set, så bruger folk også flere penge. I måneden op til jul bruger en gennemsnitlig husstand 11.139 kroner på regnskabsvarer, mens gennemsnittet i årets øvrige måneder er 9.912 kroner. Man kan sige, at julemåneden koster 1.227 kroner ekstra.

 

Kilde: Danmarks Statistik

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 27-12-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!