Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan brygger du den perfekte kop kaffe

Forbrugertip
Der er mange forskellige elementer, der spiller ind, når du skal lave den helt perfekte kop kaffe.

TEMPERATUR. De fleste bruger spilkogende vand til stempelkanden, men hvis du vil have den allerbedste kop kaffe, skal du lade vandet stå i elkedlen cirka et minut, til det når en temperatur på 92-95 grader. På den måde udnytter du de æteriske olier i kaffen optimalt. Temperaturen må til gengæld ikke falde mere end det.

 

HOLDBARHED OG OPBEVARING. Kaffe smager fantastisk, når den er helt frisk. Den bedste kaffesmag opnår du derfor ved at købe hele bønner og kværne dem selv, lige inden du skal bruge dem. Det kræver selvfølgelig både ekstra tid og en kaffekværn. Køber du din kaffe kværnet, bør du opbevare den i en lufttæt beholder et mørkt og køligt sted, for eksempel i køleskabet. Kværnet kaffe kan holde sig i cirka en måned i køleskab efter åbning, men mister lidt smag efterhånden.

Annonce

 

AFKALKNING af kaffemaskine eller elkedel er nødvendig med jævne mellemrum, hvis din kaffe skal smage godt. Til afkalkning af kaffemaskinen lader du en blanding af halvt husholdningseddike og halvt vand rende halvvejs igennem kaffemaskinen, som når du normalt brygger kaffe, dog skal du ikke bruge filter. Lad blandingen stå i cirka 20 minutter, og lad derefter den sidste halvdel rende igennem. Dernæst lader du tre kander rent vand køre igennem kaffemaskinen, så den bliver skyllet godt. Brug dog ikke eddike, hvis din maskine indeholder aluminiumsdele. Elkedlen sætter du til at koge med samme blanding og venter i 20 minutter, før du skyller den og lader den koge op tre gange med rent vand.

 

DOSERING. Producenten angiver oftest doseringen for den pågældende kaffe på posen. Hvis det ikke er tilfældet, kan du som tommelfingerregel bruge cirka syv gram almindelig ristet kaffe til en kop på halvanden deciliter vand eller 45 gram til en liter vand.

 

LÆS OGSÅ: 7 ting, du (også) kan bruge salt til

LÆS OGSÅ: Guide: Kend dit æg

LÆS OGSÅ: Brug den rigtige emballage

Tekst: Julie Svarrer
Foto: Alamy
Publiceret: 16-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!