Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan fjerner du 5 slags pletter

Forbrugertip
Har du fået pletter på tøjet, som ikke vil gå af i almindelig vask? Så frygt ej, for her guider vi til at fjerne blæk, kaffe, rødvin, deodorantskjolder og ketchup fra tøjet.

Blæk
Put straks sødmælk på pletten. Hvis pletten er genstridig, kan du lægge den i en kop med mælk. Nogle pletter skal have god tid i mælken, før de forsvinder. Gamle pletter kan fjernes med varm sødmælk. Til sidst vasker du tøjet almindeligt.

Kaffe
Gnid glycerin ind i pletten, og lad tøjet ligge natten over. Dagen efter vasker du tøjet med almindeligt vaskemiddel.

Rødvin
Ved friske pletter skal du skylle tøjet i vand eller hvidvin eller dyp pletten i kogende mælk. Dup derefter med ufarvet opvaskemiddel. Ved indtørrede pletter kan du lægge tøjet i fryseren, så rødvinen krystalliserer. Alternativt kan du putte ufarvet opvaskemiddel på og lad det virke natten over. Afslut med at vaske tøjet med almindeligt vaskemiddel.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Læsernes bedste tips - Sådan får vi bugt med pletterne

Deodorantskjolder
Lav en eddikeblanding af 1 del ufarvet eddike og 4 dele vand, og dup pletten med blandingen. Skyl efter med vand, gnid bagepulver på pletten og lad det virke natten over. Vask tøjet almindeligt den næste dag.

Ketchup
Dup pletten med ufarvet opvaskemiddel, og lad det virke i 5-6 timer. Du kan også lægge tøjet i blød i et par timer i en blanding af halvt vand og halvt glycerin. Hvis pletten ikke er gået af i efterfølgende vask, kan du duppe pletten med rensebenzin.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 17-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!